Για χάριν του αφιερώματος Winter à la table του Sugar Free Press, ο Μίμης και η Άννα αποκαλύπτουν την πιο καλά κρυμμένη συνταγή τους! Φορούν ποδιές, μπαίνουν στην κουζίνα και μαγειρεύουν μόνο για εμάς… Σαλιγκάρια Στιφάδο! Πάρτε χαρτί και μολύβι!

Σαλιγκάρια στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σαλιγκάρια(περίπου)

1 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια

1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες

1 1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 φύλλα δάφνη

5-6 σπυριά μπαχάρι

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα σαλιγκάρια για 2 ημέρες σκεπασμένα σε κατσαρόλα με βαρύ καπάκι (ή χύτρα) και μπόλικο αλεύρι ή μήλα σε κομματάκια, προκειμένου να καθαριστούν. Ίσως χρειαστεί και 3η μέρα για να καθαρίσουν καλά! Αφού δούμε ότι καθάρισαν, τα πλένουμε με κρύο νερό καλά και τα βάζουμε με κρύο νερό σε κατσαρόλα κλειστή.

Μόλις πάρει βράση το νερό αυτά μένουν έξω από το κέλυφος, οπότε και τα σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μόλις το νερό έχει κοχλάσει και τα βράζουμε για μισή ώρα

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 (αν δεν έχουμε κρεμμυδάκια στιφάδου).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα. Όταν δούμε ότι έχουν μισοβράσει τα κρεμμύδια, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, το ξύδι, τα σαλιγκάρια και βράζουμε σε κανονική φωτιά για μισή ώρα έως 1 ώρα ακόμη

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Καλή σας όρεξη!


Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός

Τ: 2130144642

Facebook: Ο Μίμης και η Άννα

Instagram:o_mimis_kai_i_anna