Τα όμορφα, λαμπερά και υγιή μαλλιά αποτελούν επιθυμία κάθε γυναίκας, αφού χαρίζουν αυτοπεποίθηση και προσθέτουν πολύ στην εικόνα του προσώπου και της συνολικής εμφάνισης. Ακολουθώντας κάποια μικρά, αλλά σημαντικά tips του hairstylist και ιδιοκτήτη του Chic Shock, Μάνου Πολυχρονίδη στην περιποίηση των μαλλιών, μπορείτε κι εσείς να τα μεταμορφώσετε πλήρως και να τους δώσετε πίσω την χαμένη τους λάμψη και ζωντάνια.

Freepik

Προσεκτική επιλογή σαμπουάν 

Δεν είναι όλα τα σαμπουάν για όλους. Κάθε μαλλί έχει και διαφορετικές ανάγκες. Δώσε βάση στο είδος της τρίχας σου και τις ανάγκες που έχει και πάρε το ανάλογο. Επίσης προτίμησε σαμπουάν από το κομμωτήριό σου ώστε να εξασφαλίσεις ότι είναι ειδικό για την περίπτωσή σου. 

Βάλε conditioner

Μην αμελείς την περιποίηση που προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν. Τη χρειάζονται τα μαλλιά σου και ειδικά το καλοκαίρι ίσως πιο πολύ από ποτέ. Προτίμησε παχύρευστο conditioner που περιέχει φυσικά έλαια για βαθιά ενυδάτωση. 

Χρησιμοποίησε έλαια

Ενυδάτωσε το τριχωτό της κεφαλής με έλαια για τα μαλλιά γιατί ξηραίνεται και αυτό λόγω έλλειψης ενυδάτωσης. Συχνά αυτό οδηγεί σε ξηροδερμία και πιτυρίδα αλλά και σπάσιμο των μαλλιών. Ένα κατάλληλο έλαιο είναι ό,τι πρέπει ειδικά αν απλωθεί και με ένα ελαφρύ ολιγόλεπτο μασάζ αφού θα βοηθήσει και την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό που δυναμώνει το μαλλί και προκαλεί και δημιουργία νέας τρίχας. 

Χρησιμοποίησε μάσκα

Δεν πρέπει να λείπει μια μάσκα από την περιποίηση των μαλλιών σου, είτε πρόκειται για αυτή που ξεβγάζεται είτε για εκείνη που την αφήνεις επάνω στα μαλλιά σου χωρίς να την ξεβγάζεις. Βοηθάει στην ενυδάτωση και αναδόμηση των τριχών ενώ δίνει και λάμψη και μαλακώνει τα μαλλιά που γίνονται θαμπά και σπάνε. Ο κομμωτής σου ξέρει, ποια είναι ιδανική για τις ανάγκες σου. 

Πετσέτα με μικροΐνες

Άλλαξε την πετσέτα με την οποία σκουπίζεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Άφησε στην άκρη αυτή με το βαμβάκι και στέγνωσε τα μαλλιά σου με πετσέτα που έχει δημιουργηθεί από μικροΐνες. Είναι πιο μαλακές και έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας. Μειώνουν επίσης το φριζάρισμα και δεν σκληραίνουν την τρίχα. 

Απέφευγε το καυτό νερό 

Μπορεί για κάποιους να είναι απολαυστικό, δε σημαίνει ότι είναι και καλό για τα μαλλιά μας. Ούτε το δέρμα το χρειάζεται (αφυδατώνεται και ζαρώνει) ούτε το μαλλί. Λούσε τα μαλλιά σου λοιπόν με χλιαρό προς δροσερό νερό μιας και κλειδώνει τα λέπια της τρίχας και έτσι τα μαλλιά σου θα γυαλίζουν περισσότερο. 


Πλ. Σερφιώτου 11, Καλλίπολη, Πειραιάς.

Τ: 2104286555-6

FB: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά

Insta: chicshock_piraeus