Στη βιογραφική ταινία για τον Ντέιβιντ Μπόουι, «Stardust», ξετυλίγεται η αληθινή ιστορία ενός από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς και μιας σημαντικής φιγούρας του πολιτισμού!

Το τρέιλερ της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής και ηθοποιός Τζόνι Φλιν («Emma», «Lovesick»), κυκλοφόρησε και ήδη οι αντιδράσεις των θαυμαστών του Μπόουι στο διαδίκτυο είναι ανάμεικτες. Η ταινία ακολουθεί τον Μπόουι καθώς ξεκινά για αμερικανική περιοδεία και δημιουργεί το alter-ego του, Ζίγκι Στάρνταστ. Η πρεμιέρα του «Stardust» πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τραϊμπέκα 2020.

Η περιγραφή της ταινίας από την IFC Films, αναφέρει: «Γνωρίστε τον Ντέιβιντ πριν τον Μπόουι. Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας. Αλλά ποιος ήταν ο νεαρός άνδρας πίσω από τα πολλά πρόσωπα; Το 1971, ο 24χρονος Ντέιβιντ Μπόουι ξεκινά το πρώτο του road trip στην Αμερική με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της δισκογραφικής εταιρείας Mercury, Ρον Όμπερμαν (Μαρκ Μάρον), όπου θα συναντήσει έναν κόσμο που δεν είναι ακόμα έτοιμος γι’αυτόν». Και συνεχίζει: «Το Stardust προσφέρει μια ματιά σε στιγμές που ενέπνευσαν τη δημιουργία του πρώτο και αξέχαστου alter ego Ζίγκι Στάρνταστ, καταγράφοντας το σημείο καμπής που σταθεροποίησε την καριέρα του και τον έκανε ένα από τα πιο σπουδαία σύμβολα της παγκόσμιας κουλτούρας».

Ο σκηνοθέτης Γκάμπριελ Ρέιντζ δήλωσε ότι ήταν μεγάλης σημασίας για εκείνον να αναθέσει το ρόλο του Ντέιβιντ σε έναν μουσικό. «Όταν συνάντησα τον Τζόνι και ανακάλυψα ότι ήταν μεγάλος θαυμαστής του Μπόουι, όλα έμοιαζαν σωστά», είπε ο Ρέιντζ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Raindance, στο Λονδίνο. «Είναι σημαντικό η ερμηνεία του Τζόνι να μην αποτελεί μίμηση του Ντέιβιντ».

Πέρα όμως από τα σχόλια γύρω από το αν μοιάζει φυσιογνωμικά ο Τζόνι με τον Μπόουι, το τρέιλερ σχολιάζεται και για άλλο λόγο: δεν υπάρχουν τα δικαιώματα για χρήση των τραγουδιών του στο φιλμ. Όταν ανακοινώθηκε η παραγωγή της ταινίας τον Ιανουάριο του 2019, ο γιος του Μπόουι και σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζόουνς έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «δεν έχει δοθεί συγκατάθεση από την οικογένειά του κι έτσι η ταινία δεν θα περιλαμβάνει τραγούδια του πατέρα του». «Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία χωρίς τη μουσική του ή την ευχή της οικογένειας, αυτό το αφήνουμε στο κοινό», έγραφε.

Το «Stardust» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου