Για την ζύμη της τάρτας

250 gr αλεύρι
120 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
40 ml κρύο νερό
Για την γέμιση της τάρτας
300 gr σολωμό χωρίς την πέτσα, κομμένο σε κύβους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια
300 gr κρέμα γάλακτος
100 gr τυρί κρέμα
4 αβγά
1 σκελίδα σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση για τάρτα

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αβγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και «ζυμώνουμε» με τα δάκτυλα.

Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε να πλάθουμε.
‘Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το τυλίγουμε με μία πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.

Αφού η ώρα περάσει, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε αντικολλητικό βουτυρωμένο ταψί, καλύπτοντας όμως και τα τοιχώματά του.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25’ με 30’. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση της τάρτας

Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με τα αβγά και το τυρί κρέμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά, τον σολωμό μαζί με τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με το σολωμό πάνω στη ζύμη της τάρτας, αφού έχουμε αφαιρέσει το σκόρδο, και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα με το αβγό και την κρέμα.
Ψήνουμε για περίπου 20’-30’ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.