Η ταινία σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα σκοτεινό, σκληρό δράμα και όταν ένας νέος σκηνοθέτης υπέγραψε στην ταινία, η Julia Roberts έπρεπε να αγωνιστεί για να κρατήσει το ρόλο της.

Το να παίξει κάποιος άλλος εκτός από την Julia Roberts για να πρωταγωνιστήσει στο Pretty Woman θα μπορούσε να ήταν μεγάλο λάθος. Μεγάλο. Τεράστιο.

Η ηθοποιός κέρδισε το ρόλο της Vivian Ward και μετά μόλις τρεις μέρες έχασε τη δουλειά που τελικά θα της χάριζε τον τίτλο της «America’s Sweetheart». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ταινία, η οποία είχε αρχικά τον τίτλο 3.000, είχε επιλέξει τη Julia Roberts ως ηγετική της κυρία, λίγες μέρες πριν η αρχική της εταιρεία παραγωγής, η Vestron Pictures, σταματήσει να λειτουργεί.

«Αυτή η μικρή κινηματογραφική εταιρεία ξεπέρασε το Σαββατοκύριακο και μέχρι τη Δευτέρα δεν είχα δουλειά», θυμάται η Julia Roberts σε μια συνομιλία του 2019 στο Variety. Η Disney αγόρασε τελικά τα δικαιώματα της ταινίας, με τον Garry Marshall να σκηνοθετεί αυτό που έγινε η ρομαντική κωμωδία Pretty Woman του 1990.

Αν και ο Μάρσαλ μπορεί να είχε στο μυαλό του κάποιους άλλους Α-listers του Χόλιγουντ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, συναντήθηκε με την Julia Roberts ούτως ή άλλως από… ευγένεια. “Ο Garry Marshall ήρθε και επειδή είναι υπέροχος άνθρωπος, ένιωσε ότι θα ήταν δίκαιο να με γνωρίσει, αφού είχα αυτή τη δουλειά για τρεις μέρες έστω και αν την έχασα”, εξήγησε η Roberts. Όμως η ιστορία είχε χαρούμενο τέλος, και η αγαπημένη μας ηθοποιός κέρδισε την καρδιά του σκηνοθέτη!