Αν δεν έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα να τους ακούσεις από κοντά σπεύσε. Κι αυτό γιατί οι Prestige The Band τα σπάνε από κοντά, πολύ περισσότερο από όσο βλέπουμε με επιτυχία να κάνουν κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο The 2night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η μπάντα που λατρεύουμε να ακούμε μα και να βλέπουμε – στις εμφανίσεις της είναι εκτός απο φωνητικά άρτια, εκπληκτική και σε παρουσία – αποτελείται από τέσσερα μέλη. Τον Γιάννη Χειλά στα φωνητικά, τον Κίμων Λιμενίδη στα πλήκτρα, το Νίκο Παπαλεξάνδρου στα τύμπανα και τον Θωμά Πούτα στην κιθάρα. Είστε έτοιμοι να τους γνωρίσουμε καλυτερα…;

Prestige The Band

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Πως γνωριστήκατε και κατ’ επέκταση πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα;

Σε κάθε επάγγελμα οι συντελεστές λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι και στο μουσικό συνάφι, που είναι και ένα επάγγελμα που έχει προβολή, η κοινότητα γνωρίζεται μεταξύ της. Οπότε και στη δική μας περίπτωση ο ένας έφερε τον άλλο στην ομάδα, από τότε δέσαμε και κάναμε την τρέλα μας επάγγελμα.

Αλήθεια, γιατί Prestige;

Γιατί είμαστε μια μπάντα που έχει κύρος ρε παιδί μου!

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει από το ξεκίνημα της πορείας σας;

Η μεγαλύτερη πρόκληση σε μια ομάδα είναι να παραμερίσει τα καθημερινά, να εστιάσει στο στόχο και να παραμείνει ομάδα – οικογένεια.

Δείχνετε να είστε πολύ δεμένοι επί σκηνής. Είστε και φίλοι στην προσωπική σας ζωή;

Τυγχάνει να είμαστε από τους «συναδέλφους» που μεταξύ μας υπάρχει αληθινή και όχι τυπική, εκτίμηση και αγάπη (φτου να μη μας ματιάσουμε, σκόρδα και άλλα τέτοια που λένε κι οι γιαγιάδες Χα,χα!). Θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μεταξύ μας, αλλά οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που δε το καταφέρνουμε πάντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές φορές βρισκόμαστε για δουλειά και καταλήγουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε 2 ώρες μετά, γιατί θέλουμε να πούμε και να μοιραστούμε πράγματα μεταξύ μας.

Prestige The Band

Ποιες οι δυσκολίες που συναντάτε στην καθημερινότητά σας, δεδομένου ότι 4 διαφορετικοί άνθρωποι πρέπει να ταιριάξουν μεταξύ τους αρμονικά προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν μία δυνατή ομάδα;

Όσο δύσκολο είναι και σε οποιαδήποτε φαμίλια. Όλοι έχουμε διαφορετικό background, ισχυρό χαρακτήρα και άποψη, έχουμε όμως κοινό στόχο. Κοινά όνειρα!

Υπάρχουν στιγμές διαφωνιών και έντασης μεταξύ σας; Αν, ναι πως τις ξεπερνάτε;

Άκου λέει (πολύ συχνή έκφραση μεταξύ μας!). Όποτε έρχεται η δύσκολη ώρα γίνεται τουρλουμπούκι. Όμως, κάπως έτσι δεν πρέπει να γίνεται για όλα όσα αγαπάς; Να μάχεσαι γι’ αυτά, για τα πιστεύω σου, γιατί θέλεις όλο αυτό να πάει όσο καλύτερα γίνεται. Είμαστε ζωντανοί που να πάρει! Το αίμα μας βράζει. Ε! Μετά θα πάμε για μια μπύρα και θα τα ξεχάσουμε όλα και θα λέμε τα δικά μας… (γέλια)

Θα μπορούσε κανείς να πει πως δεν υπάρχουν πολλές νέες μπάντες σήμερα στην Ελλάδα, όπως ίσως υπήρχαν παλιότερα. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Γιατί δηλαδή οι καλλιτέχνες επιδιώκουν περισσότερο solo καριέρα;

Σίγουρα στη χώρα μας είναι πιο εύκολο να ταυτιστείς με ένα μόνο πρόσωπο σε σχέση με μια ομάδα. Οι ευκαιρίες όμως υπάρχουν εκεί έξω για όλους και εμείς θέλουμε να αρπάξουμε όσες περισσότερες μπορούμε. Ιστορικά έχουμε δει πολλά συγκροτήματα να κάνουν μεγάλη καριέρα και επιλέγουμε να βλέπουμε μόνο αυτούς, όχι τις δυσκολίες.

Σας απολαμβάνουμε τηλεοπτικά μέσα από το The 2Night Show. Πως προέκυψε αυτή σας η συνεργασία;

Όλα ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια από ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα. Λάβαμε λοιπόν μια κλήση που μας πρότειναν την συνεργασία μας στο «The 2night Show», ήταν μια πρόταση που μας τίμησε ιδιαίτερα ειδικά όταν μάθαμε ότι ήταν προσωπική επιλογή του Γρηγόρη και της παραγωγής του ANT1. Πέντε χρόνια αργότερα πλέον έχει γίνει μια γλυκιά συνήθεια που κανείς μας δεν θέλει να τελειώσει!

Prestige The Band

Πως είναι άραγε να δουλεύεις με ένα τόσο μεγάλο «τηλεοπτικό κεφάλαιο» όσο ο Γρήγορης Αρναούτογλου;

Το να είσαι στην τηλεόραση και ειδικά με τον κορυφαίο στο είδος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, μόνο θετικό μπορεί να είναι. Αυτός ο άνθρωπος έχει ένα άστρο βρε παιδί μου, που το καταλαβαίνεις όταν βρεθείς μαζί του στον ίδιο χώρο. Μας έχει μάθει πολλά όμως αυτό που έχουμε κάνει σημαία είναι το «ζήστε το», που μας είπε χαρακτηριστικά από την πρώτη στιγμή. Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι αποκτήσαμε πρόσβαση στο ευρύ κοινό και τον ευχαριστούμε για αυτό. Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά όλη την ομάδα του 2night που μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή…

Πως είδατε να αλλάζει η ζωή σας, σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο, μέσα από την δημοσιότητα που σας προσέφερε η τηλεόραση;

Σε επαγγελματικό επίπεδο η έντονη προβολή αυξάνει τις προτάσεις για δουλειά και συνεργασίες. Σε προσωπικό επίπεδο αν εξαιρέσει κάνεις ότι ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος του καθένα από εμάς έχει συρρικνωθεί, απολαμβάνουμε πολύ το να μας αναγνωρίζει ο κόσμος!

Φέτος ήταν για εσάς μία πολύ δημιουργική χρονιά αφού εμφανιζόστασταν στο Yton με το Νίκο Βέρτη…

Πράγματι! Ο Νίκος Βέρτης έψαχνε μπάντα για το σχήμα, απευθύνθηκε στην εταιρία μας τη Minos EMI / Universal και κάπως έτσι βρεθήκαμε να τα σπάμε στη σκηνή του YTON. Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία, μία πολύ πετυχημένη σεζόν και συνεργασία γενικότερα που μας έφερε πιο κοντά στο κοινό μας αλλά και μας «προίκισε» με πολλές όμορφες εμπειρίες!

Παράλληλα έχουμε και ένα νέο  single, το «ΕΕΟΟ», σε μουσική του Γιάννη Κυφωνίδη και στίχους της Βάγιας Καλαντζή. Μιλήστε μου για αυτή τη νέα δουλειά…

Το «ΕΕΟΟ» είναι ένα κομμάτι pop/rock άκρως δυναμικό και συναυλιακό, σε μουσική Γιάννη Κυφωνίδη και στίχους Βάγιας Καλαντζή, το οποίο θα το χαρακτήριζε κάνεις αισιόδοξο και ενθαρρυντικό αφού βάζει «Χ» στα πρέπει και καταρρίπτει στερεότυπα και προκαταλήψεις που μπορεί να ακολουθεί κανείς στην κοινωνία… Μιλάει για ελευθερία λόγου και έκφρασης τονίζοντας πως ο καθένας με τη δική του «τρέλα» και την δική του αθωότητα (όση έχει απομείνει δηλαδή) ζει όπως θέλει τις στιγμές του.

Το συγκεκριμένο, αποτελεί το έκτο κατά σειρά single σας. Τι είναι αυτό που το καθιστά διαφορετικό από τα προηγούμενα;

Μας είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα τραγούδια μας γιατί κάθε φορά που κυκλοφορούμε ένα καινούργιο βάζουμε όλοι ένα κομμάτι του εαυτού μας σε αυτό, άρα κάθε τραγούδι μας θυμίζει μία διαφορετική περίοδο και μας δημιουργεί ξεχωριστά συναισθήματα. Αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα κομμάτι ίσως αυτό θα ήταν το «Τόσα Σ’ αγαπώ» κυρίως διότι γράφτηκε μέσα από ιδιαίτερα συναισθήματα σε στίχους της Ελένης Γιανατσούλια και δικής μας μουσικής σύνθεσης.