Είναι έξυπνη, όμορφη, επιτυχημένη και… ειδική στις σχέσεις! Γράφει για αυτές και συμβουλεύει από τα κείμενά της όσους ταλαιπωρούνται συναισθηματικά από δύσκολες περιπτώσεις, μέσα από το blog της Ex’s Ghost By Tina Michaelidou. Ο λόγος για την Relationship Blogger Τίνα Μιχαηλίδου! Απολαύστε τη…!

Πότε ξεκίνησε η επαφή σου με το blogging και τι ήταν αυτό που σε έκανε να ακολουθείς την πορεία μιας relationship blogger;

Η επαφή μου με το blogging ξεκίνησε πριν 8 χρόνια και ξεκίνησε από έναν επώδυνο χωρισμό μου. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα το συνέχιζα ή ότι θα έφτανα ως εδώ. Η διαδικτυακή σου παρουσία έχει αρκετούς φανατικούς ακόλουθους.

Ποια είναι τα tips που θα έδινες σε κάποιον που ξεκινά τώρα το δικό του blog προκειμένου να αποκτήσει και εκείνος το δικό του πιστό κοινό;

Το μοναδικό tip που θα έδινα είναι να γράφει αληθινά. Ο κόσμος θέλει να ταυτίζεται με τα κείμενά μας οπότε αγαπάει το κάθε τι αληθινό. Μπορεί κάποιος ζώντας στην Ελλάδα να καταφέρει να βιοποριστεί από αυτό; Νομίζω πως όχι, αλλά και αν το καταφέρει αυτό θέλει πολύ κόπο και αγώνα.

Θα φανταζόταν κανείς ότι μία γυναίκα που έχει εντρυφήσει τόσο πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις, έχει βρει και η ίδια την ιδανική. Ισχύει αυτό;

Όχι. Για να βρεις την ιδανική σχέση πρέπει να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, να έχεις καταγράψει τα λάθη σου και να έχεις μάθει από αυτά. Πρέπει τα θέλω σου να τα έχεις σε μια λίστα ώστε να μην ξεφεύγεις. Για να βρεις και την ιδανική σχέση πρέπει να έχεις περάσει και από κόσκινο τον άνθρωπο που έχεις διαλέξει για να είσαι δίπλα του, να θέλετε τα ίδια πράγματα κλπ. Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις την ιδανική σχέση.

Τι είναι και τι σημαίνει τελικά «ιδανική σχέση»;

Ιδανική σχέση για μένα δεν υπάρχει. Την ιδανική σχέση εμείς τη φτιάχνου με χτίζοντάς την με εμπιστοσύνη, διάλογο και σεβασμό. Η ιδανική σχέση είναι να αγαπάς τον άλλον και να σε αγαπάει και να μην είναι μονόπλευρο όλο αυτό.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να την επιτύχεις;

Την πετυχαίνεις με δουλειά και θέληση και από τις 2 πλευρές. Δεν μπορεί ο ένας μόνο να θέλει ή ο ένας μόνο να δίνει. Η ιδανική σχέση είναι να έχεις χημεία με τον άλλον, να έχετε τα ίδια θέλω κλπ. Οπότε για να την επιτύχεις θέλει προσπάθεια, διάλογο κλπ και από τους 2.

Και αν καταφέρεις να πλησιάσεις, πόσο εύκολο είναι να τη διατηρήσεις;

Για να τη διατηρήσεις πρέπει να υπάρχει θέληση και από τις 2 πλευρές. Αν υπάρχουν μικροπροβλήματα εκεί κάπου τη χάνεις αυτή την ιδανική σχέση. Όπως είπα θέλει δουλειά για να καταφέρεις να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου.

Πως καταλαβαίνει κανείς ότι η σχέση έχει τελειώσει προκειμένου να καταφέρει να φύγει με αξιοπρέπεια;

Εμείς οι γυναίκες έχουμε μια διαίσθηση όπου καταλαβαίνουμε όταν κάτι δεν πάει καλά. Όταν αρχίσουν οι καυγάδες και οι εντάσεις καλό είναι να φεύγουμε από αυτή τη σχέση με αξιοπρέπεια και να προχωράμε παρακάτω.

Πιστεύεις πως έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις με τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας; Γιατί τελικά, γίνονται ολοένα και δυσκολότερες;

Νομίζω πως λίγο η οικονομική κρίση, λίγο τα social media και λίγο το ότι πολλές φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε οι σχέσεις γίνονται δύσκολες. Εμείς άλλωστε τις κάνουμε δύσκολες.

Κεφάλαιο φλερτ. Οι γυναίκες γκρινιάζουν ότι πλέον οι άντρες δεν φλερτάρουν. Τι λέει η εμπειρία σου σχετικά με αυτό;

Πιστεύω πως έχουν δίκιο. Δυστυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει, οι γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα πλέον και όλοι φλερτάρουν μέσω social media. Σπανίζουν οι παραδοσιακοί άντρες που εκείνοι θα κάνουν πρώτοι κάποιο βήμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική ανθρώπινη σχέση που θα έχουμε ποτέ, για αυτό και πρέπει πρώτα απ’ όλα να δουλέψουμε αυτή. Ποια η γνώμη σου;

Πιστεύω ακράδαντα πως πριν μπούμε σε μια σχέση ή όταν χωρίζουμε και γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας πρέπει να τα έχουμε καλά εμείς με τον εαυτό μας, να τον φροντίζουμε, να τον ακούμε και να τον αγαπάμε. Αν δεν αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας, πως θα μας αγαπήσουν και οι άλλοι. Είναι μια ερώτηση που θέλει πολύ ανάλυση.

Ως relationship blogger ποια είναι τα συνηθέστερα θέματα που απασχολούν τους αναγνώστες σου;

Οι χωρισμοί και η απιστία. Όλες προσπαθούν να βρουν τον πρίγκηπά τους. Ο πρίγκηπας δεν υπάρχει με την έννοια που πιστεύουμε καβάλα πάνω στο άσπρο άλογο για παράδειγμα, υπάρχει μόνο ο κατάλληλος άνθρωπος που θα έχουμε στο πλάι μας και τότε αυτός στα δικά μας μάτια θα είναι ο πρίγκηπάς μας.

Γιατί δύσκολα οι ακραίοι παθιασμένοι έρωτες καταλήγουν να είναι οι σχέσεις ζωής;

Ίσως γιατί υπάρχει πάθος και έρωτας. Εξαρτάται όμως για πόσο ακραίους παθιασμένους έρωτες μιλάμε. Αν μιλάμε για αρρωστημένες σχέσεις αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Αλλά γενικά θεωρώ πως αν δεν υπάρχει έρωτας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι τότε καλύτερα να μην είναι μαζί.

Τελικά, ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Δεν έχω παντρευτεί για να ξέρω. Αλλά από αυτά που ακούω ο έρωτας λόγω ρουτίνας φεύγει, αλλά μένει ο σεβασμός. Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω περισσότερο σε αυτή την ερώτηση.

Και τι γίνεται με το κεφάλαιο απιστία; Υπάρχει η χρυσή τομή προκειμένου να μπορέσει ένα ζευγάρι να την ξεπεράσει και να πάει παρακάτω ή γυαλί που σπάει δεν ξανακολλάει;

Κοίτα εγώ προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν συγχωρώ την απιστία. Προσωπικά χρυσή τομή δεν έχω βρει ποτέ και δεν πιστεύω πως υπάρχει, διότι και η εμπιστοσύνη θα έχει χαθεί και πάντα θα σκέφτεσαι ότι να πήγε με άλλη/ον κλπ. Οπότε είμαι της άποψης ότι το γυαλί που σπάει δεν ξανακολλάει.

Αν μπορούσες να φτιάξεις έναν ιδανικό κόσμο για να ζεις, πως θα ήταν αυτός;

Θα ήταν με ειλικρίνεια και αληθινά χαμόγελα!

Πως φαντάζεσαι αλήθεια τον εαυτό σου να μεγαλώνει μέσα στα χρόνια;

Δεν τον φαντάζομαι. Η ζωή έχει εκπλήξεις κάθε μέρα και τις ζω. Η αλήθεια είναι ότι έχω και κρίση ηλικίας πάθει οπότε δεν σκέφτομαι ότι μεγαλώνω -γέλια-.

Ποια η ευχή σου για το μέλλον;

Να χαμογελάμε όλοι μας αληθινά επιτέλους!

Για περισσότερες σκέψεις, απόψεις αλλά και πληροφορίες για την Τίνα Μιχαηλίδου, επισκεφθείτε την σελίδα της www.tinamichaelidou.gr