ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ ρεβύθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1/4 κ.γ. baking powder
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στο κόφτη χειρός (multi) και τα αλέθουμε. Προσέχουμε όμως να μην γίνουν πολτός, τα χτυπάμε μέχρι να χοντροθρυμματιστούνε και τα αδειάζουμε σε μία μπασίνα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στο multi το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και την φρυγανιά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί τα κάνουμε σε δυο και τρεις δόσεις.
  • Αφού γίνουν ένα μείγμα τα αδειάζουμε και αυτά μέσα στα ρεβύθια.
  • Έπειτα προσθέτουμε στην μπασίνα και τα υπόλοιπα υλικά, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

TIPS

  • Μπορούμε να τα σερβίρουμε με γιαούρτι ή ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.
  • Μπορούμε να τα βάλουμε μέσα σε αραβική πίτα ή ψωμί και να φτιάξουμε το σάντουιτς της επιλογής μας με υλικά της αρεσκείας μας.
  • Είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα για να φτιάξουμε ένα χορτοφαγικό γεύμα και να αντικαταστήσουμε το κρέας με αυτά.
  • Αντί να τα ψήσουμε στον φούρνο, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε καυτό
    ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να τα αφήσουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

ΣΕΦ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Instagram:valentine_argiropoulou