Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα πιάτο μακαρόνια ή μια γαλλική κρεμμυδόσουπα; Ναι, μια συνταγή που να τα συνδυάζει. Η fusion κουζίνα είναι ένας από τους πιο πολύπαθους γαστρονομικούς όρους.

Για αρχή ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα σκεύος σαν γάστρα, dutch oven όπως τη λένε τώρα οι νέοι, δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε δύο κίτρινα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με ελάχιστο αλάτι, ανακατεύουμε ελάχιστα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν με κλειστό καπάκι για ένα πεντάλεπτο. Στη συνέχεια συνεχίζουμε το μαγείρεμα των κρεμμυδιών για άλλα 20 λεπτά με ανοιχτό καπάκι ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να σκουρύνουν και να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο της γάστρας. Στη συνέχεια σβήνουμε τα κρεμμύδια με ¼ της κούπας κόκκινο κρασί για να ξεκολλήσουν και όσα κρεμμύδια έχουν κολλήσει στον πάτο και συνεχίζουμε με τρεις κούπες ζωμού, κοτόπουλου ή λαχανικών, ό,τι μας αρέσει. Μαζί προσθέτουμε και μισό πακέτο κοντού ζυμαρικού, κοχυλάκια, φιογκάκια, κλπ. και φυσικά θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση.

Αυξάνουμε την ένταση σαν να βράζουμε μακαρόνια για ένα λεπτό λιγότερο από όσο λέει το πακέτο και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Όσο βράζει το φαγητό ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όταν απομακρύνουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μισή κούπα τριμμένης γραβιέρας και ανακατεύουμε για μία τελευταία φορά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αυτή η εκδοχή της γαλλικής κρεμμυδόσουπας είναι τόσο comfort που δεν χρειάζεται γκραντινάρισμα και άλλα τέτοια εντυπωσιοθηρικά, αλλά τρώγεται όπως είναι και χωρίς την ανάγκη φρυγανισμένης μπαγκέτας γιατί υπάρχει το ζυμαρικό. Ο πιο εύκολος τρόπος να την εντυπωσιάσεις σε μια κρύα, ή και όχι τόσο κρύα νύχτα.

Three Weeknight Pastas perfect for whatever mood you are in.