Η «Κιμωλία art cafe», το φιλόξενο στέκι της Υπερείδου, μπορεί να παραμένει κλειστό αλλά αναγνωρίζοντας την ανάγκη μας για επικοινωνία «άνοιξε τις πόρτες» του πρώτο για την Ελλάδα virtual cafe. Στόχος της πρωτοβουλίας του γνωστού καφέ στην Πλάκα, εκτός από το να διατηρήσει την επικοινωνία με τους πελάτες του όσο θα παραμείνει κλειστό το φυσικό κατάστημα, είναι να προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά αυτή τη δύσκολή περίοδο.

Πατώντας το σύνδεσμο, μεταφέρεσαι στο «Κιμωλία online art cafe», στην ψηφιακή βερσιόν της «Κιμωλίας», κλείνεις τραπέζι για σένα και μέχρι τέσσερις φίλους και κανονίζεις ραντεβού για virtual καφέ και κουβεντούλα. Χάρη στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle και με τη συνέργεια της εταιρίας πληροφορικής Eummena, δεκαπέντε ψηφιακά τραπέζια βρίσκονται δωρεάν στη διάθεση του κοινού, με μόνη προϋπόθεση την έγκαιρη προμήθεια κωδικού πρόσβασης.

Ο κωδικός είναι ενεργός για ένα εικοσιτετράωρο και δεν επιτρέπει την είσοδο άσχετου λογαριασμού στο τραπέζι ούτε την καταγραφή των συνομιλιών. H πρόσβαση είναι πανεύκολη, αρκεί να διαθέτεις έναν υπολογιστή με κάμερα και να συμπληρώσεις μία σχετική φόρμα, ενώ πέρα από την κουβεντούλα μπορείς να αφήσεις ψηφιακά μηνύματα ή να στείλεις αρχεία. Αν πάλι η απομόνωση σε έχει κάνει έξτρα κοινωνικό, μπορείς να κάτσεις στο μπαρ ή στο μεγάλο «τραπέζι της μαμάς» και να μιλήσεις με αγνώστους. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και οι κρατήσεις έχουν συμπληρωθεί ήδη μέχρι τις 12 του μήνα, οπότε φρόντισε να κλείσεις ραντεβού εγκαίρως!