Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να ετοιμαστείτε για μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας! Ακόμη και αν δεν είστε υπερ των έντονων αλλαγών, υπάρχει λύση και ακούσει στο όνομα… balayage!

Πρόκειται για μια γαλλική τεχνική βαφής των μαλλιών που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ΄70. Είναι μια τεχνική «freehand», όπου το χρώμα απλώνεται με το χέρι και μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μήκος μαλλιών, αν και συνήθως προτιμάται σε μήκη κάτω από τους ώμους.

Γιατί balayage;

Γιατί υπάρχουν άπειρες επιλογές για το τελικό αποτέλεσμα, από απαλές φυσικές ανταύγειες, μέχρι έντονες και με μια πιο punk διάθεση. Χρειάζεται απειροελάχιστη συντήρηση, για αυτό και μπορεί να είναι η καταλληλότερη επιλογή σε γυναίκες που δεν θέλουν να βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο στον κομμωτή τους για βαφή.

Πως γίνεται;

Εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείτε να δείτε την τεχνική να γίνεται με μεμονωμένες τούφες μαλλιών να χρωματίζονται με ένα πινέλο και ένα «backing board», το οποίο χρησιμοποιείται έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πάνω του και να βαφεί η τούφα των μαλλιών που επιλέξαμε. Υπάρχουν κομμωτές που χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο ή άλλα υλικά, ώστε να ξεχωρίσουν τα διάφορα layers της βαφής και άλλοι οι οποίοι «ξάνουν» τις επιλεγμένες και διαχωρισμένες τούφες και τελικά βάφουν μόνον τις άκρες.

Με ποια χτενίσματα αναδεικνύεται;

Προτιμήστε καλύτερα χτενίσματα που είναι απλά, με κίνηση και μπορεί να αναδειχθεί η ποικιλία του χρώματος και η ιδιαιτερότητα της τεχνικής αυτής. Εάν πρόκειται να κάνετε πιο γεωμετρικά κουρέματα και χτενίσματα, ίσως θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο είδος τεχνικής χρώματος που να βγάζει ένα πιο bold αποτέλεσμα.

Είναι trend;

Η τεχνική αυτή υπάρχει – όπως είδατε – για δεκαετίες και παραμένει βασική στον κατάλογο υπηρεσιών των κομμωτηρίων. Βέβαια, παρατηρείται αλλαγή στις αποχρώσεις και στην ένταση των διαφορών και των ανταύγειών στο balayage, από πολύ σκούρα σε πολύ ανοικτά ή σε απειροελάχιστες αλλαγές και babylights όπως της Ζιζέλ. Επίσης, οι περισσότερες διάσημες κυρίες έχουν δείξει το balayage τους στους φωτογράφους των κόκκινων χαλιών, των event και των gala, κάτι θα ξέρουν… Σωστά;


Μάνος Πολυχρονίδης, ιδιοκτήτης και manager του Chic Shock. Πλ. Σερφιώτου 11, Καλλίπολη Πειραιάς

Τ:2104286555, F/B: Chic Shock| Κομμωτήριο Πειραιά