Ο εθνικός τελικός του διαγωνισμού Angostura Global Cocktail Challenge, έγινε στην ταράτσα του Mary Pickford, με θέα το μαγικά φωτισμένο, Μικρολίμανο.

Ο εν λόγω διαγωνισμός, γίνεται κάθε 2 χρόνια και δίνει την δυνατότητα στον Έλληνα νικητή να ταξιδέψει στο Bcb (Bar Convent Berlin), σε συνεργασία με την Beverage World. Στην  παρουσίαση είδαμε τον Κωνσταντίνο Στεφανάκη, Ambassador για ρούμι και Angostura, ενώ παράλληλα ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης και η ομάδα του Pickford, μας φρόντιζαν δεόντως σερβίροντας τα cocktail της βραδιάς.

Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι γνωστοί και έμπειροι στο χώρο, Άκης Συμεωνίδης (La doze, Θεσσαλονίκη), Mario Basso (Barreldier, Αθήνα), Νίκος Μπάκουλης (The Clumsies, Αθήνα) και Σπύρος Αναγνώστου (7 Jokers, Αθήνα). Οι Κωνσταντίνος Βλάχος, Άγγελος Μπάφας, Κωνσταντίνος Ριστάνης, Θεόφιλος Φυσεκίδης, Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, Πέτρος Κιτμερίδης, Πολυβία Μαρία Κογκέλη και Γεώργιος Ματζανάς, μοιράστηκαν μαζί μας τις συνταγές, τις ιδέες και το πάθος τους, μέσα από δύο cocktail. Το ένα σε modern classic concept, που έπρεπε να περιέχει rum, με 30 ml Angostura, πέντε σταγόνες aromatic bitter ή δύο orange και ένα Amaro cocktail, με τουλάχιστον 15 ml από Amaro di Angostura, δύο σταγόνες aromatic bitter ή δύο orange. Το έπαθλο, τελικά απέσπασε ο Κωνσταντίνος Βλάχος, που βρισκόταν σε γνώριμα νερά, ως bartender του Mary Pickford, κάνοντας περήφανους τους φίλους και συνεργάτες του. Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Ριστάνης και Πέτρος Κιτμερίδης, αντίστοιχα.

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 18 Σεπτεμβρίου, σειρά έχει και ο πανευρωπαϊκός τελικός, αυτή την φορά στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Εκεί ο Έλληνας νικητής, θα αντιμετωπίσει τους 7 ξένους από Ευρώπη, σε μια αναμέτρηση, που θα αποζημιώσει μόνο έναν τυχερό με το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο τελικό στο Trinidad, τον Φεβρουάριο.

Καλή επιτυχία!