Ένα χαμόγελο με λευκά δόντια που αστράφτουν, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά αποτελεί και μια ένδειξη για την καλή στοματική υγιεινή του καθένα μας. Τα δόντια όμως τείνουν να κιτρινίζουν από αρκετές τροφές ή ποτά που περιέχουν χρωστικές ουσίες και οξέα, που εν τέλει καταστρέφουν τον σμάλτο τους. Μεγάλη υπόθεση είναι το σωστό βούρτσισμα καθημερινά, αλλά υπάρχουν και ορισμένες τροφές που βοηθούν ώστε να κρατηθούν τα δόντια λευκά.

Όπως αναφέρουν πρόσφατες έρευνες, μερικές από αυτές τις τροφές που κρατάνε λευκά τα δόντια και τα φωτίζουν είναι το σέλινο, το καρότο, τα καρύδια και το σουσάμι, αφού βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας με φυσικό τρόπο. Ένας ακόμα τρόπος για αστραφτερό χαμόγελο είναι η μαγειρική σόδα.

Πώς θα το κάνετε αυτό; Σε ένα φλιτζάνι τσαγιού προσθέστε 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα και μετά προσθέστε τη συνήθη ποσότητα οδοντόπαστας που χρησιμοποιείτε για να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Ύστερα βουρτσίστε τα δόντια σας, με την μαγειρική σόδα να ενισχύει τις λευκαντικές της ιδιότητες.