Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα γάμο είναι το catering, αφού ενδεχομένως θα θυμούνται περισσότερο από κάθε άλλο οι καλεσμένοι σας, μια και τους αφορά άμεσα! Θα θαυμάσουν το νυφικό, την εκκλησία, τις μπομπονιέρες και το στολισμό αλλά γίνεται όλα αυτά να συμβούν με… άδειο στομάχι;

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, το φαγητό να είναι ακριβώς έτσι όπως το έχετε φανταστεί και οι γεύσεις να ανταποκρίνονται στο απόλυτο σε εκείνες που έχετε ονειρευθεί. Πώς όμως θα διαλέξετε σωστά; Το Aquarella Events σημειώνει πως αρχικά θα πρέπει να φροντίσετε όταν κλείσετε το ραντεβού, να υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε το μενού που σας προτείνουν. Κάτι που φυσικά, κάνουν και οι ίδιοι. Δεν είναι λίγες οι φορές, που νύφες και γαμπροί «χτύπαγαν» το κεφάλι τους, που δεν το έκαναν και καθυστερημένα διαπίστωσαν πως το φαγητό δεν ανταποκρινόταν σε εκείνο που επιθυμούσαν!

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Aquarella Events μερικά από τα ερωτήματα που θα πρέπει να θέσουμε, σε εκείνους αλλά και στον εαυτό μας, είναι:

Μήπως έχουν ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο είδος;

 1. Κάθε σεφ έχει τη σπεσιαλιτέ του. Ρωτήστε ποια είναι και δοκιμάστε τη. Ίσως αξίζει να επενδύσετε σε αυτή ως κύριο πιάτο.
 2. Ποια είναι το εύρος τιμών του catering; Η τελική τιμή φυσικά θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες αλλά πρέπει να σας δώσουν μερικά παραδείγματα τιμών. Επίσης μην ξεχάσετε να ρωτήσετε αν χρεώνουν έξτρα τα τραπεζομάντηλα, τις τέντες κλπ
 3. Τι περιλαμβάνεται στο service; Να ένας ακόμα λόγος για να παραβρεθείτε σε έναν άλλο γάμο, πριν αποφασίσετε. Το μενού μπορεί να είναι θαυμάσιο αλλά πώς συμπεριφέρεται το προσωπικό; Τηρούνται οι κανόνες υγιεινής;
 4. Ποιο είναι το τυπικό της υποδοχής; Καλό είναι να ενημερωθείτε εξ αρχής. Ποια είναι η σειρά που θα ακολουθηθεί; Πότε θα κόψετε την τούρτα; Ποιο τραπέζι θα σερβιριστεί πρώτο; Ζητήστε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στις δικές σας επιθυμίες.
 5. Τι παρέχει το catering; Θα έχει ο τροφοδότης σας εξασφαλίσει τραπέζια, καρέκλες, πιάτα, τραπεζομάντιλα, ασημικά, αλατοπίπερα κλπ; Βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει όλος ο εξοπλισμός που απαιτείται ή φροντίστε γι αυτό έγκαιρα.
 6. Ποιος είναι ο επικεφαλής; Για να μην μιλάτε συνεχώς με άλλο άνθρωπο με αποτέλεσμα να χαθείτε στη… μετάφραση, ζητήστε να ξεκαθαρίσετε από την αρχή ποιος θα είναι ο υπάλληλος που θα αναλάβει το δικό σας catering. Βεβαιωθείτε ότι θα παρευρίσκεται στο χώρο την ημέρα της δεξίωσης και θα επιβλέπει.
 7. Θα αναλάβει το catering κι άλλο γάμο την ίδια ημέρα; Είναι καλό να το γνωρίζετε ώστε να ξέρετε τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν από καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα. Ίσως τελικά επιλέξετε ένα μικρότερης δυναμικής catering που όμως θα έχετε την αποκλειστικότητα εκείνη την ημέρα.
 8. Πώς θα είναι ντυμένο το προσωπικό; Ίσως να μη μοιάζει αρχικά τόσο σημαντικό αλλά τελικά η αισθητική του γάμου σας έχει μεγάλη σημασία.
 9. Υπάρχει πρόβλεψη για ανθρώπους με ιδιαίτερα γούστα, vegetarian και αλλεργικά άτομα; Συνεννοηθείτε για το πώς θα αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους περιπτώσεις και ποια πιάτα θα είναι διαθέσιμα εναλλακτικά.
 10. Μήπως υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πιάτο που θα θέλατε να σερβίρετε; Το αγαπημένο πιάτο του παππού, ένα οικογενειακό πιάτο με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία ή το αγαπημένο γλυκό του γαμπρού… Ίσως επιθυμείτε το μενού να έχει το «άγγιγμα» σας. Μπορεί η εταιρεία να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο αίτημα;
 11. Οι πρώτες ύλες θα είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες; Βασικό ερώτημα που συνήθως δεν κάνουμε. Δεν θα θέλατε να το γνωρίζετε με σιγουριά;

Για αυτές και για ακόμη τόσες απορίες που μπορεί να προκύψουν καλέστε τώρα και κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας και στο Aquarella Events θα σας πουν, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε!

Τ: 2111826446 & 2104631911

M: 6932460590 & 6907902879