Και αφού είμαστε σε μια ηλικία που έχουμε ξεπεράσει τον πρώτο και σύνηθες μύθο γύρω από το σεξ, ότι δηλαδή τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, ήρθε η ώρα να εστιάσουμε και σε άλλους που ακόμη και ως ενήλικες τους… πιστεύουμε!

Παρακάτω θα μάθουμε, ποιοι είναι οι πιο μεγάλοι μύθοι γύρω από το σεξ!

Το μέγεθος του πέους επηρεάζει την απόλαυση

Μέγας μύθος! Είναι κάτι που απασχολεί άντρες και γυναίκες ανά την υφήλιο! Τα αγοράκια παίρνουν χάρακες και μετράνε… Και αναρωτιούνται πόσο θα… μεγαλώσει! Σταματήστε να αναρωτιέστε! Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος καθώς ο γυναικείος κόλπος είναι ελαστικός και προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος του πέους. Η μόνη εξαίρεση σε όλο αυτό είναι ένα πραγματικά μικρό πέος, κάτω από 7 εκατ. σε στύση: εκεί η απόλαυση δεν είναι εξασφαλισμένη…

Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι κάνει συχνά έρωτα

Το σεξ είναι απαραίτητο στη ζωή ενός ζευγαριού. Ωστόσο, η αγάπη και η ευτυχία δεν συνδέεται απαραίτητα με το σεξ. Όπως και αν ένα ζευγάρι κάνει καλό και συχνό σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ευτυχισμένο. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι πραγματικά αγαπημένα αλλά δεν κάνουν πολύ συχνά σεξ. Σημασία έχει να τα βρίσκουν μεταξύ τους και να είναι κι οι δυο ικανοποιημένοι με αυτό!

Οι άνδρες έχουν οργασμό σε κάθε επαφή

Σύμφωνα με την σεξοθεραπεύτρια Marie-Line Urbain, είναι και αυτός ένας μεγάλος μύθος. Κάποιοι άντρες μάλιστα δεν φτάνουν μέχρι την εκσπερμάτιση. Ωστόσο, για να έχουν οργασμό οι άντρες πρέπει να βρίσκονται κι εκείνοι στην κατάλληλη διάθεση. Όπως ισχυρίζεται η σεξοθεραπεύτρια, “ένας οργασμός δεν δίνεται αλλά λαμβάνεται”.

Το καλό σεξ διαρκεί πολύ

Η απάντηση σε αυτό είναι: “εξαρτάται από τον-την παρτενέρ”. Υπάρχουν γυναίκες που κουράζονται εύκολα και άλλες που θέλουν πολύ περισσότερο. Επίσης αν αισθανθούν πόνους κατά τη διείσδυση (για διάφορες αιτίες), τότε η μεγάλη διάρκεια θα είναι ακόμα πιο επίπονη γι΄αυτές. Τι λένε οι ειδικοί: Ο καλός παρτενέρ είναι αυτός που μπορεί να προσαρμόσει τη διάρκεια του σεξ στο άτομο που έχει απέναντί του.

Η ανδρική επιθυμία είναι πιο… μηχανική από τη γυναικεία

Πάλι λάθος! Η σεξουαλική επιθυμία είναι εγκεφαλική. Λειτουργεί και στα δυο φύλα το ίδιο. Υπάρχει ένα ερέθισμα που πυροδοτεί μια… φυσική, σωματική αντίδραση στον άντρα. Η ανδρική στύση συμβαίνει πιο γρήγορα σε σχέση με τον ερεθισμό του κόλπου μιας γυναίκας. Γι΄αυτό και ένας άντρας φαίνεται πιο γρήγορα έτοιμος για σεξ από ό,τι μια γυναίκα. Επίσης, ο άντρας έχει λιγότερα κοινωνικά ταμπού από ό,τι μια γυναίκα, που μπορεί να “κολλάει” να προχωρήσει σε μια μη κοινωνικά αποδεκτή ερωτική πράξη.

Υπάρχουν γυναίκες με κλειτοριδικό ή κολπικό οργασμό

Λάθος βάσης, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια. Δεν υπάρχει αυτός ο δυαδικός διαχωρισμός. Μπορεί να συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δυο. Επίσης υπάρχει κι ένας τρίτος οργασμός: ο πρωκτικός.

Η γυναίκα- συντριβάνι

Οι πληροφορίες που έχουμε πάνω στο συγκεκριμένο τομέα είναι συγκεχυμένες. Συμβαίνει αλλά δεν ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό το υγρό! Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν συμβαίνει εκ γενετής (δηλαδή κάποιες το παθαίνουν και κάποιες όχι), ενώ δεν γίνεται σε όλες τις σεξουαλικές επαφές.  Αυτή η… γυναικεία εκσπερμάτιση, σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια αφορά γυναίκες σεξουαλικά απελευθερωμένες που ξέρουν καλά το σώμα τους καθώς και τι ζητάνε από το σεξ!