Το φθινόπωρο, αποτελεί μια αγαπημένη εποχή με χρώματα και αρώματα μέσα στο πιάτο μας! Ας δούμε 5 super τροφές του Σεπτέμβρη που όχι μόνο έχουν πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά μας βοηθούν και στο αδυνάτισμα! Άλλωστε κάθε Σεπτέμβρη όλοι ξεκινάμε δίαιτα και όλοι βάζουμε στόχους για τη νέα χρονιά!

 

1. Μήλα


Love it: Είναι γεμάτα φυτικές ίνες γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη θεωρείται ότι ρίχνουν την χοληστερίνη και βοηθούν στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας.

2. Αχλάδια


Love it: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C , ενώ η εποχή τους πλησιάζει με το τέλος του καλοκαιριού. Τα πιο ζουμερά αχλάδια βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι καθώς αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Αυτό είναι σημαντικό αν κάνουμε δίαιτα.

3. Grapefruit


Love it: Αυτό το φρούτο είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο, αλλά η καλύτερη εποχή του θεωρείται ο Σεπτέμβριος. Μόλις μισό γκρέιπφρούτ περιέχει το 75% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας, και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε.

4. Αγγούρια


Love it: Έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα, αφού περιέχουν 96% νερό, που είναι απαραίτητο αυτό το μήνα που έχει ακόμη ζέστη. Αποτελούν ακόμη καλές πηγές μαγνησίου και καλίου, δύο συστατικά απαραίτητα για τα οστά.

5. Πολύχρωμες πιπεριές


Love it: Περιέχουν απίστευτη ποσότητα βιταμίνης . Οι πιπεριές έχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα πορτοκάλια! Περιέχουν ακόμη το απαραίτητο για την καρδιά κάλιο και ποσότητα της φιλικής για το δέρμα σας βιταμίνης Α. Επιπλέον η γλυκιά γεύση τους μπορεί να περιορίσει την επιθυμία μας για γλυκό.