Αποτέλεσε τον Godfather της σινεφίλ “καριέρας” μας, συγκαταλέγεται στους θρύλους του Χόλιγουντ, έμφυτο υποκριτικό ταλέντο, ασυμβίβαστος με γοητευτικά δραματικό στυλ. Η ζωή του πολυτάραχη, γεννήθηκε στην Ομάχα της Νεμπράσκα των ΗΠΑ στις 3 Απριλίου του 1924. Ο Μπράντο πήγε στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει ηθοποιία, το 1944 ανέλαβε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στη δραματική θεατρική κωμωδία Θυμάμαι τη Μαμά, που παίχτηκε στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. 

Παρακάτω θα μάθουμε 5 facts για τη ζωή αυτού του μεγάλου αστέρα!

#1

Σύμφωνα με το Guinness Book of World Records, ο Brando πληρώθηκε 3,7 εκατομμύρια δολάρια και σχεδόν το 12% των κερδών για μόλις 13 ημέρες δουλειάς στην ταινία του 1978 «Superman».

#2

Αφού κέρδισε το Oscar Καλύτερου Ηθοποιού για το ρόλο του στην ταινία του 1954 «On the Waterfront», το βραβείο του κλάπηκε. Χρόνια αργότερα, βρέθηκε σε οίκο δημοπρασιών στο Λονδίνο και επέστρεψε στον ηθοποιό.

#3

Ήταν ακτιβιστής και υποστήριζε θερμά το κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του όπως και τα δικαιώματα των αυτόχθονων Αμερικανών. Η θέση του κατά του σκληρού φυλετικού διαχωρισμού της δεκαετίας του ’60, του χάρισε ένα μέρος κοντά στο βάθρο της ομιλίας του Martin Luther King Jr. το 1963.

#4

Ήταν στενός φίλος του Michael Jackson, ενώ ο γιος του Miko εργάστηκε ως σωματοφύλακας και βοηθός του Jackson για χρόνια, ακόμη και μετά το θάνατο του πατέρα του.

#5

Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε έντεκα παιδιά, από τις συζύγους του, τις ερωμένες του καθώς και από υιοθεσία.