Παρακάτω θα βρεις μερικά κοινά λάθη που κάνουμε όλες φορώντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα. Ήρθε η ώρα να τα μάθουμε, ώστε να φοράμε σωστά τα ρούχα μας, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι! Έτσι, θα φαινόμαστε αλλά και θα νιώθουμε καλύτερα.

Λάθος Νo1

Φοράς το σουτιέν σου με λάθος τρόπο

Τι κάνεις λάθος: Το πίσω μέρος του σουτιέν σου ανεβαίνει προς την πλάτη και τραβάει τους ώμους σου.Μπορεί το μέγεθος να είναι μεγάλο για εσένα. Η έλλειψη κατάλληλης υποστήριξης μπορεί να σου προκαλέσει πόνο στον ώμο και στην πλάτη.

Πώς να το κάνεις σωστά: Επίλεξε το σωστό νούμερο σουτιέν και αγόρασε ένα στο οποίο η πίσω λωρίδα θα παραμένει οριζόντια όταν το φοράς.

Λάθος Νo2

Φοράς ρούχα που απαιτούν πολύ σφίξιμο γύρω από το λαιμό σου

Τι κάνεις λάθος: Σφίγγεις πολύ το ύφασμα όταν φοράς εξώπλατα που δένουν γύρω από το λαιμό, ειδικά εκείνα που χρειάζονται πολύ σφίξιμο για να συγκρατήσουν το βάρος του στήθους σου.

Ασκεί πίεση στο λαιμό σου.

Πώς να το κάνεις σωστά: Δέσε το αρκετά σφιχτά αλλά άφησε ένα δάχτυλο πάχος ώστε να μην ασκεί υπερβολική πίεση στο λαιμό σου. Εναλλακτικά επίλεξε άλλα είδη ρούχων με καλύτερη υποστήριξη στο λαιμό.

Λάθος Νo3

Φοράς μαγιό με λάθος τρόπο

Τι κάνεις λάθος: Με αυτά τα ιδιαίτερα και φανταχτερά μαγιό που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν είναι ασυνήθιστο να μπερδεύεσαι πώς να τα φορέσεις. Κάποιες μπορεί να τα φορούν ανάποδα, π.χ. την πίσω πλευρά μπροστά ή να τα δένουν λάθος.

Μπορεί να αφήσεις ακάλυπτα τα μέρη του σώματος που θα έπρεπε να καλύπτονται και μετά θα κρέμονται.

Πώς να το κάνεις σωστά: Βεβαιώσου ότι έχεις δοκιμάσει το μαγιό πριν το αγοράσεις. Δώσε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο κρεμάς ένα μαγιό, διότι αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς πρόκειται να φορεθεί.

Λάθος No4

Φοράς σορτς που ανεβαίνουν προς τα πάνω και αισθάνεσαι άβολα

Τι κάνεις λάθος: Συνέχεια σπρώχνεις το σορτς προς τα κάτω επειδή συνεχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω.

Μπορεί να σου προκαλεί ενόχληση στον καβάλο και να φαίνεται περισσότερο δέρμα από ό, τι σκόπευες.

Πώς να το κάνεις σωστά: Δοκίμασε τα σορτς που θέλεις πριν τα αγοράσεις και κάνε μερικά καθίσματα για να δεις αν το μήκος είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Λάθος Νο5

Φοράς σαγιονάρες (flip-flop) όλο το καλοκαίρι

Τι κάνεις λάθος: Νομίζεις ότι οι σαγιονάρες είναι τα μόνα παπούτσια που πρέπει να φοράς όλο το καλοκαίρι.Οι σαγιονάρες δεν παρέχουν καμία υποστήριξη στα πόδια σου. Αυτό σημαίνει ότι στα πόδια σου ασκείται μεγαλύτερη πίεση όλο το καλοκαίρι.

Πώς να το κάνεις σωστά: Φόρεσε σαγιονάρες μόνο για να πας στην παραλία ή δοκίμαζε παράλληλα και άλλα παπούτσια που υποστηρίζουν περισσότερο τα πόδια σου.