Τώρα που οι ξαπλώστρες βγήκαν στα… βότσαλα, σας παρουσιάζουμε 3+1 “ψαγμένες” παραλίες στην Κορινθία για να ευχαριστηθείτε μπάνιο το Σαββατοκύριακο αλλά και όποτε μπορείτε να την “κοπανήσετε” από την δουλειά! Άλλες δύσκολα προσβάσιμες άλλες πιο εύκολα, σε κάθε περίπτωση μοναδικές…

Από εμάς, Καλές Βουτιές!

Μυλοκοπή

Σε απόσταση 5 χλμ. από την Περαχώρα βρίσκεται η Μεγάλη Μυλοκοπή. Για να φτάσετε ως εκεί θα πρέπει να περπατήσετε 30’-45’ ή να οδηγήσετε σε χωματόδρομο με το 4Χ4 αυτοκίνητό σας (με συμβατικό μην το δοκιμάσετε, δεν θα είναι καλή εμπειρία). Στο δρόμο πριν την Περαχώρα θα συναντήσετε 2 δεξαμενές, στρίβετε σε αυτό το σημείο και κατευθύνεστε ευθεία. Στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά και βρίσκεστε στην παραλία με πεύκα που ακουμπούν τη θάλασσα. Προφανώς μιλάμε για μη οργανωμένη παραλία, η οποία προσφέρεται και για ελεύθερο κάμπινγκ, οπότε μην σας φανεί περίεργο αν κατεβείτε και βρείτε σκηνές.

Λουτρά Ωραίας Ελένης

Τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά του, ιδανικά για αρθρίτιδα και ρευματισμούς. Εκεί έκανε τα μπάνια της η βασίλισσα της Σπάρτης, η Ωραία Ελένη, σύζυγος του Μενελάου και αφορμή του Τρωικού Πολέμου. Η παραλία του χωριού έχει βότσαλο και άμμο και σχετικά κρύα νερά. Στις ταβέρνες και στα τουριστικά μαγαζιά του χωριού θα βρείτε ότι χρειάζεστε. Αξιόλογες παραλίες έχουν και το χωριά Αλμυρή και Σοφικό, καθώς και τα γραφικά λιμανάκια Σιδερώνας και Λυχνάρι στο χωριό Κατακάλι.

Παραλία Σκαλωσιάς

Απομονωμένη και προσιτή ταυτόχρονα, η παραλία  της Σκαλωσιάς διατηρεί την άγρια φυσική ομορφιά της με μια ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Θα τη βρείτε σε μια μικρή παράκαμψη μόλις 15’ από το δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου  είναι ασφαλτοστρωμένο και μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι χωματόδρομος, άψογα διατηρημένος όμως, ώστε να μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί κάθε είδους όχημα.

Ο σύλλογος της περιοχής έχει χτίσει μια μεγάλη δέσμη σκαλοπατιών από θαλασσινές πέτρες, ώστε να μην αλλοιώνεται αισθητικά το φυσικό τοπίο, η οποία ενώνει την μεγάλη σε έκταση βοτσαλωτή παραλία με έναν χώρο στο ύψωμα της πλαγιάς που οδηγεί στη θάλασσα. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για να παρκάρετε τα οχήματά σας.

Μεγάλο Αμόνι

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε και το Μικρό Αμόνι, ωστόσο εκεί θα βρείτε σίγουρα περισσότερο κόσμο, λόγω των ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στο σημείο και τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες σφήζουν.

Το Μεγάλο Αμόνι είναι πιο… απομονωμένο και προσφέρεται για βουτιές και άραγμα κάτω από τον ήλιο. Το απέραντο πράσινο που θα βρίσκεται στην πλάτη σας, σίγουρα συμπληρώνει ένα μαγευτικό παζλ.

Η παραλία βρίσκεται 20 χλμ από την πόλη της Κορίνθου, στο Δήμο Σολυγείαςστο δρόμο προς Επίδαυρο.