Τι καλύτερο για να τα συνοδέψουμε το ρεβεγιόν από ένα νόστιμο αχνιστό αλκοολούχο ρόφημα, που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία αλλά και τη διάθεσή μας;

Grog

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το ζεστό κρασί με μπαχαρικά. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε και να δοκιμάσουμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ρούμι, ώστε να γλιτώσουμε κι από τις έντονες τανίνες που άφηνε στο λαιμό το ζεστό κρασί. Έτσι θα ετοιμάσουμε ένα ωραιότατο «grog», το ποτό δηλαδή που κατανάλωναν οι Βρετανοί ναυτικοί στα πλοία από τον 18ο μέχρι και τον 20ό αιώνα.

Για να το φτιάξετε αναμίξτε 100 ml ζεστό νερό, 50 ml μαύρο ρούμι, 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι, 1 ξυλάκι κανέλας, μια φλούδα πορτοκάλι και μερικές σταφίδες.

Ζεστό punch με αχλάδι και cranberry

Πρόκειται για μια νόστιμη μίξη gin με χυμό από αχλάδι και cranberry, που γεμίζει το στόμα με αρώματα φρούτων, αφήνει το αλκοόλ να εξατμιστεί απαλά και απελευθερώνει τις χριστουγεννιάτικες μυρωδιές από τα μπαχαρικά.

Για να το φτιάξετε θα ζεστάνετε 100 ml gin, 200 ml πολτό αχλάδι, 200 ml χυμό cranberry (θα τον βρείτε στο σουπερμάρκετ), μερικά αποξηραμένα μούρα, 2 ξυλάκια κανέλας και το εκχύλισμα από 1 ξυλάκι βανίλιας.

Hot buttered rum

Ο απόλυτος παχυντικός συνδυασμός, με απίστευτη γεύση και πολλά λιπαρά, ιδανικά για να μας ζεστάνουν αυτές τις κρύες νύχτες. Η βουτυρένια υφή που παίρνει το ρούμι και η υπέροχη γλυκιά του γεύση κάνει το συγκεκριμένο ρόφημα ασυναγώνιστο. Είναι λίγο μπελαλίδικο στην προετοιμασία του, καθώς πρέπει να ετοιμάσετε πρώτα το μίγμα με το βούτυρο και στη συνέχεια να το αναμίξετε με τα υγρά στοιχεία του cocktail, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

Για να φτιάξετε το μίγμα του βουτύρου θα χρειαστείτε 2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη, ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κουταλιές μέλι, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο και μια πρέζα αλάτι. Χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέστε το μίγμα σε μια τσαγιέρα και αναμίξτε το με ¾ του φλιτζανιού μαύρο ρούμι και 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια σερβίρετε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.