Το να είσαι δραστήρια γυναίκα, μητέρα και εργαζόμενη ίσως είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής! «Είναι πολλές οι φορές που με πιάνω να γκρινιάζω απαριθμώντας τις καθημερινές υποχρεώσεις όμως… λίγο μετά σκέφτομαι πόσο ευγνώμων νιώθω για όλα αυτά που έχω καταφέρει ως τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαίρη Λιόντου, blogger και εμπνεύστρια του mommyjammi.gr . 

«Με οδηγό την υπομονή, την επιμονή, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μου, έχω κάνει βήματα- και άλματα σε περιπτώσεις- στα επαγγελματικά μου, που κάποιοι ενδεχομένως και να χαρακτήριζαν τρέλα!», δηλώνει. Εγώ χαμογελώ και προσθέτω πως είναι τόλμη! Τόλμη να ζητάς το καλύτερο για σένα! Η ζωή προχωρά και εσύ αντί να τρέχεις από πίσω της καλό θα ήταν να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά. Και υτό ακριβώς κάνει η Μαίρη. 

Ένα 24ωρο μαζί της δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι γρήγοροι ρυθμοί το χαρακτηρίζουν, όμως σίγουρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαρετό!

07:00 – 9:00

Το ξυπνητήρι χτυπά λίγο πριν τις 7 τις καθημερινές. Μου αρέσει το πρωινό ξύπνημα και το βιολογικό μου ρολόι χτυπάει λίγο μετά τις 6:30. Είμαι ξεκάθαρα πρωινός τύπος αφού νιώθω πως το πρωί με ένα καλό καφεδάκι και ένα καλό πρωινό η ενέργεια χτυπάει κόκκινο και είμαι έτοιμη να ανταπεξέλθω στο απαιτητικό πρόγραμμα. Το πρωινό μου είναι το πιο προσεγμένο γεύμα της ημέρας μου. Συνήθως μια μπανάνα με ξηρούς καρπούς, κανέλα και ταχίνι με μέλι. Προσέχω τη διατροφή μου και αυτό επιστρέφει πάντα σε εμένα με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντάς μου υγεία και ευεξία. Πρωινό ξύπνημα της κόρης μου, να μας φτιάξω πρωινό, να της ετοιμάσω το κολατσιό, να ετοιμαστούμε και να φύγουμε για το σχολείο. Αφού την αφήσω συνήθως μετά κάνω κάποια γρήγορα ψώνια και επιστρέφω σπίτι για να ξεκινήσω τη δουλειά μου στον υπολογιστή.

09:00 – 13:00

Το διάστημα αυτό θα με βρει ή στο γραφείο μου ή σε κάποιο καφέ με το laptop ή σε κάποιο ραντεβού με πελάτη. Η δουλειά μου δεν έχει σταθερή βάση ούτε και ωράριο και αυτή η ελευθερία και ευελιξία είναι κάτι που με χαρακτηρίζει σαν άτομο και μου αρέσει ιδιαίτερα. Σίγουρα το καφεδάκι είναι μια καλή παρέα για εμένα και ένα καύσιμο απαραίτητο. Μαζί με αυτό πάντα θα με δεις να ακούω μουσική την ώρα που δουλεύω. Έχω φτιάξει φανταστικές λίστες και γράφω αλλά και διαβάζω, παράλληλα. Στην πραγματικότητα δεν μπορώ να με φανταστώ να δουλεύω χωρίς να ακούω μουσική. Θυμάμαι όταν δούλευα στο γραφείο σε εταιρίες με έβλεπες με ένα ακουστικό στο αυτί να ακούω παράλληλα μουσική. 

13:00 – 17:00

Παίρνω την κόρη μου, Κωνσταντίνα από το σχολείο και γυρίζουμε σπίτι. Φαγητό, κουβεντούλα για το πώς πήγε η ημέρα μας και οργάνωση για την επόμενη. Η αλήθεια είναι πως από τις 2 το μεσημέρι και μετά ξεκινά ένας μαραθώνιος χρόνου. Να γίνει η μελέτη της κόρης μου στο σπίτι, ενώ εγώ παράλληλα κάνω κάποιες δουλειές όπως το μαγείρεμα για την επόμενη ημέρα. Συνήθως το κινητό βρίσκεται μόνιμα στα χέρια μου αφού πρακτικά δεν σταματώ να εργάζομαι ποτέ. Έπειτα θα φάμε το μεσημεριανό φαγητό που έχω έτοιμο από την προηγούμενη ημέρα ακολουθώντας έναν μεσογειακό τύπο διατροφής. Είμαι αρκετά προσεκτική με αυτά που επιλέγω να μαγειρέψω και να βάλω στο ψυγείο. Ευτυχώς μου έχει βγει σε καλό και καταφέρνω να το τηρώ!

17:00 – 20:00 

Σε αυτό το διάστημα αναζητώ τη δεύτερη ή και τρίτη μη σου πω κούπα καφέ. Συνήθως θα με δεις να τον κρατώ στο χέρι ενώ πηγαίνω την κόρη μου σε εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα βρίσκω ευκαιρία για περπάτημα ή ψώνια. Άλλες φορές πάλι προσπαθώ να διευθετήσω εκκρεμότητες που δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω το πρωί. Υπάρχουν επίσης μέρες που θα με βρεις να ετοιμάζομαι για να παρευρεθώ σε κάποια εκδήλωση ή ραντεβού με πελάτη μου, να πίνω ένα καφέ με μια φίλη ή να αράζω κάπου να διαβάζω ένα βιβλίο μόνη μου. Ποτέ στην πραγματικότητα μία ημέρα μου δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη. 

20:00 – 22:00

Η γυμναστική είναι αναπόσπαστο και αγαπημένο κομμάτι της ζωής μου. Είναι η δική μου διέξοδος και εκτόνωση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα – αν δεν έχω βρει κενό το πρωί – θα με βρεις να προετοιμάζω το βραδινό, να τσιμπάω κάτι ελαφρύ μαζί απαραιτήτως με σαλάτα και να ετοιμάζομαι για το μάθημα pilates. Αθλητικά και τα τελευταία αποθέματα ενέργειας για ένα απολαυστικό μάθημα, δώρο στον εαυτό μου… 

22:00 – 00:00

Ξεκάθαρα δεν είμαι βραδινός τύπος και αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με το ότι έχω συνηθίσει να ξυπνάω νωρίς όλα τα χρόνια της ζωής μου. Συνεπώς το βράδυ ελάχιστες φορές θα με βρεις να ξενυχτάω. Άλλωστε, ο ύπνος είναι σημαντικός και προσπαθώ να μη μου τον στερώ. Το βραδάκι λοιπόν θα με δεις να πίνω ένα πράσινο τσάι ή ένα ποτήρι κόκκινο ή ροζέ κρασί που αγαπώ ιδιαίτερα. Έπειτα να ασχολούμαι με κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες για την οργάνωσης της επόμενης ημέρας. Εκεί κάπου έρχεται και η ώρα που κλείσω το wi-fi στο κινητό μου. Θα αποσυνδεθώ ώστε να χαλαρώσω μακριά από κάθε ήχο ειδοποίησης. Όσοι δουλεύουμε στον τομέα της επικοινωνίας, με social και internet γενικότερα, έχουμε έντονη ανάγκη αποξένωσης και αποσύνδεσης ανά διαστήματα. Ίσως αυτό είναι και ένα είδος προστασίας του εαυτού μας από τη διαρκή έκθεση. Μια ταινία, μια σειρά, ένα καλό βιβλίο και πολλές αγκαλιές συνήθως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την ημέρα μου και να αποφορτιστώ… Νυστάζω… Νιώθω ευγνώμων για όσα μου χάρισε η σημερινή ημέρα και είμαι έτοιμη για την επόμενη! Καληνύχτα…