Η πίτσα μαργαρίτα πήρε το όνομά της από τη βασίλισσα του Savoy

To 1889 ο chef, Raffaele Esposito έφτιαξε για τη βασίλισσα Μαργαρίτα μία πίτσα με ντομάτα, βασιλικό και τυρί ώστε να αντιπροσωπεύει τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας. Η πίτσα αυτή, πήρε τελικά το όνομα της βασίλισσας και έμελλε να γίνει και η πιο δημοφιλής παγκοσμίως.

Πολλά ρεκόρ Γκίνες την περιβάλλουν

Ο Josh Anderson κατάφερε να φάει 30cm πίτσα σε 1 λεπτό, ενώ ο ταχύτερος παρασκευαστής πίτσας θεωρείται ο Dennis Tran, ο οποίος μπορεί να πλάσει και να φτιάξει 3 οικογενειακές πίτσες σε 46.4 δευτερόλεπτα.

Η ίδια η λέξη «μετράει» απίστευτα πολλά χρόνια ζωής

Καταγράφηκε για πρώτη φορά το 997 μ.Χ., στη Γκαέτα καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ιταλίας.

Απίστευτη ποσότητα κομματιών καταναλώνεται κάθε δευτερόλεπτο

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του 2017, 350 κομμάτια πίτσας καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο. Και τα εντυπωσιακά νούμερα δεν σταματούν εδώ: Σε ετήσια βάση, ο καθένας μας καταναλώνει κατά μέσο όρο 46 κομμάτια.

Η μακροβιότερη πιτσαρία του κόσμου βρίσκεται -πού αλλού- στην Ιταλία

Η Antica Pizzeria Port’Alba στη Νάπολη της Ιταλίας άνοιξε το 1830 και από τότε δεν έχει σταματήσει να σερβίρει λαχταριστές πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο.

Τα ιδανικά υλικά είναι διαφορετικά για κάθε χώρα

Οι Ιάπωνες λατρεύουν να προσθέτουν καλαμάρι, μαγιονέζα, πατάτα και μπέικον, ενώ οι Βραζιλιάνοι αρακά. Οι Ινδοί από την άλλη αγαπούν την πίτσα με κιμά από αρνίσιο κρέας, τζίντζερ, τουρσί και tofu.

Η μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου ήταν 1261 τετραγωνικά μέτρα

Δημιουργήθηκε το 2012 στη Ρώμη υπό τις οδηγίες του Ιταλού (τί άλλο) σεφ DOVILIO NARDI. Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 8 τόνοι αλεύρι, 9 τόνοι μότσαρελα και 3.9 τόνοι τοματοπολτός. Αυτό θα πει πίτσα για μεγάλες πείνες!


Πραξιτέλους 113, Πειραιάς, Τ:2104222520

Facebook:  Chef in love “pizza delivery”

Instagram: chefinlovepizzadelivery

www.chefinlovepizzadelivery.business.site