Μπορεί να περνάμε μια δύσκολη φάση, αλλά είναι στα χέρια μας να την ξεζουμίσουμε 100%. Διότι έχεις παραπάνω ελεύθερο χρόνο για γυμναστική και έναν βέβαιο στόχο – καλοκαίρι! Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα!

– Γράφει η Γιούλικα Σου, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ειδικότητα «Ευρωστία και Υγεία» ιδρύτρια online προγράμματος γυμναστικής και διατροφής Bodycompass, instagram account @yulikashu)

Βάλε στη ζωή σου λίγη γυμναστική και πιο προσεκτική διατροφούλα και απογείωσε το καλοκαίρι 2020 από όλες τις απόψεις. Θα πας το βελτιωμένο σου κορμάκι σε όσες βόλτες θέλει!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ξέρω, δεν είναι εύκολα να αποφύγεις τσιμπολογήματα όταν είσαι συνέχεια στο σπίτι, αλλά με σωστή προσέγγιση θα το καταφέρεις.

Οργανώσου, σκέψου ποια γεύματα από αυτά που σ’αρέσουν είναι εύκολα, υγιεινά και – στην περίπτωση που θέλεις να χάσεις λίπος – χαμηλά στις θερμίδες και υψηλά σε πρωτεΐνη.
Φρόντισε πάντα να έχεις όλα τα απαραίτητα υλικά για να τα μαγειρέψεις. Στόκαρε έξυπνα λοιπόν!

Αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι ανάμεσα στα γεύματα, προτίμησε να είναι μια ποικιλία λαχανικών, μια σαλάτα με μετρημένο λάδι, κανένα φρουτάκι ή (με προσοχή) ξηροί καρποί.
Μακριά από την πρόσθετη ζάχαρη! Ρίχνει απίστευτα το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κάτι που δεν θέλουμε καθόλου την περίοδο που διανύουμε. Επιπλέον γεμίζει το κορμάκι σου λιποκύτταρα και ανοίγει την όρεξη.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Τίποτα δεν ξυπνάει και δεν ανεβάζει διάθεση τόσο πετυχημένα όσο η γυμναστική! Ούτε καν ο καφές. Ξέρεις τι είναι το πιο δύσκολο στην εκγύμναση; Να ξεκινήσεις! Να πεις στον εαυτό σου: τώρα θα κάνω προπόνηση. Τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι, κάποιες στιγμές ζόρικο, αλλά πάντα ευχάριστο. Αρκεί να διαλέξεις σωστά το είδος προπόνησης. Και τώρα μπορεί να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψεις ποιο είδος γυμναστικής είναι το ταίρι σου. Έχεις χρόνο, ανάγκη για κίνηση και YouTube. Εκμεταλλεύσου το! Γιόγκα, hi it προπονήσεις, ταιμπό, κλασσική ενδυνάμωση, ζούμπα, σάλσα, αφρικάνικος χορός, πιλάτες, η λίστα δεν τελειώνει.

Πολλά είδη γυμναστικής μπορείς να βρεις παρακάτω:

https://www.youtube.com/channel/UC9iHYsQu1W-WRLIGBwhhcfg

Αν προτιμάς μια γρήγορη προπόνηση για όλο το σώμα θα βρεις μπόλικες στο instagram προφίλ @yulikashu

ΠΟΣΟ γυμναστική να κάνεις;

Ακόμα και 10 λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτα. Αν μπορείς να αφιερώσεις στην προπόνηση 30-40 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα θα βελτιώσεις σημαντικά και την φυσική σου κατάσταση και το σώμα!

ΠΟΤΕ να κάνεις την προπόνηση;

Όποτε σε βολεύει και έχεις όρεξη!

Πηγή: www.mommyjammi.gr