Από αληθινούς πρωταγωνιστές ιστοριών μέχρι φανταστικούς animated χαρακτήρες, οι πρωταγωνιστές είναι το Α και το Ω σε μια ταινία, αφού αυτούς γνωρίζουμε, αγαπάμε και …εμπιστευόμαστε από την αρχή κάθε ταινίας. Υπάρχουν φορές, όμως, που οι χαρακτήρες αυτοί πεθαίνουν στην ταινία κι αυτό μπορεί να μας διαλύσει. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πρωταγωνιστές ταινιών που δε θα ξεπεράσουμε ποτέ το θάνατό τους!

Beth (Little Women)

Οι “Μικρές Κυρίες” είναι βιβλίο, που όμως έχει μεταφερθεί και πάνω από μία φορά στον κινηματογράφο. Η τρίτη κόρη της οικογένειας, η Beth, αρρωσταίνει από οστρακιά και αναρρώνει σταδιακά, ενώ παραμένει αδύναμη. Ωστόσο, παρά την ελπίδα της αρχικής της ανάρρωσης, στο τέλος υποκύπτει στην ασθένεια. Ο θάνατός της είναι θλιβερός και πιο συναισθηματικός από τις αντιδράσεις των αδελφών της, που ήλπιζαν απεγνωσμένα ότι θα αναρρώσει ξανά. Η Beth ήταν η πιο γλυκιά από τις τέσσερις αδερφές, με την ασθένειά της να προέρχεται από τη στήριξή της σε άρρωστα παιδιά και αυτό κάνει τον θάνατό της ακόμα πιο τραγικό.

Princess Leia Organa (Star Wars)

Ενώ οι θεατές ήξεραν ότι αυτό θα συμβεί, λόγω του θανάτου της ηθοποιού Carrie Fisher το 2016. Παρόλα αυτά δεν ήταν καθόλου εύκολη η παρακολούθηση του θανάτου της Leia. Κάνει μια τελευταία, μετά θάνατον εμφάνιση στο The Rise of Skywalker, όπου χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να αποσπάσει την προσοχή του Kylo Ren για να σώσει τον Rey, πριν πεθάνει μια για πάντα. Είναι ένα ηρωικό τέλος για έναν πραγματικά αγαπητό χαρακτήρα και ο θάνατος της Fisher το κάνει ακόμα πιο σπαραχτικό!

Mufasa (Lion King)

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών είναι μια ταινία που περιλαμβάνει έναν θλιβερό θάνατο ζώων. Ο Mufasa είναι ο πατέρας του Simba, αλλά και ο δάσκαλος και ο κηδεμόνας του, που του λέει όλα όσα ξέρει για τον κόσμο. Φαίνεται ανίκητος, ώσπου τον πέταξε από έναν γκρεμό ο κακός αδερφός του, Scar. Είναι ένας σκοτεινός, βίαιος θάνατος για να τον παρακολουθήσεις και έρχεται σε αντίθεση με την ήρεμη θλίψη του Simba που βρίσκει τον μπαμπά του και προσπαθεί να τον ξυπνήσει. Το Collider τη θεωρεί την πιο θλιβερή σκηνή της ταινίας της Disney που έγινε ποτέ και κερδίζει επάξια αυτόν τον τίτλο.

John Coffey (The Green Mile)

Ο John Coffey είναι τρόφιμος στο Πράσινο Μίλι, καταδικασμένος σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών. Ο Coffey πλησιάζει τον αστυνομικό Paul), ο οποίος βλέπει τις υπερφυσικές ικανότητες του κρατούμενου και πιστεύει στην αθωότητά του. Αν και ο Paul του προσφέρει μια απόδραση, ο Coffey λέει ότι ο θάνατος μπορεί να είναι προτιμότερος επειδή οι ικανότητές του κάνουν τη ζωή πραγματικά οδυνηρή κι έτσι εκτελείται. Ο θάνατός του είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτικός επειδή στην πραγματικότητα ήταν αθώος, αφού ο Paul μαθαίνει ότι ο συγκρατούμενος του Coffey, Wild Bill, σκότωσε πραγματικά τα κορίτσια. 

Tony Stark (Avengers)

Μετά από πάνω από δέκα χρόνια και πολλές εμφανίσεις ως ο κύριος ήρωας της Marvel, ο Tony Stark πέθανε σώζοντας τον κόσμο στο Avengers: Endgame, όπου όλοι ενώνονται για να πολεμήσουν τον Thanos. Οι θεατές είχαν ήδη πληγωθεί από τον θάνατο της Black Widow νωρίτερα στην ταινία και ο Tony ήταν το τελειωτικό συντριπτικό χτύπημα.