Αν κάτι ακούμε συχνά, αυτό είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τις κόκκινες σημαίες σε μια σχέση ή ένα φλερτ. Ποιες είναι όμως αυτές;

Ακολουθούν τα 5 βασικότερα:

Εμμονή με τα social media

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, ένα άτομο με τρομερή ενασχόληση μαζί τους, σε βαθμό αρρώστιας, θα πρέπει να σε θορυβήσει, καθώς παραπέμπει σε άτομο που μπορεί να έχει πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανάγκη για υπερπροβολή, ή ακόμα και εμμονές.

Ζήλια ή ελεγκτική συμπεριφορά 

Κάποιοι ζηλιάρηδες μπορεί να είναι αβλαβείς και είναι αρκετά συνηθισμένο σε μια σχέση! Αλλά αν ο σύντροφός σου, αρχίζει να γίνεται κτητικός ή να ελέγχει τα σχέδιά σου, τι φοράς, με ποιον κάνεις παρέα ή σε απομονώνει από τους φίλους και την οικογένειά σου, αυτό μπορεί να είναι ένα σοβαρό σημάδι συναισθηματικής κακοποίησης.

Ακραίες συμπεριφορές

Είναι διαφορετικό να είναι κάποιος απλά οξύθυμος με το να έχει ανεξέλεγκτες εκρήξεις θυμού που αφήνουν συντρίμμια στο πέρασμά τους. Αυτό στο μέλλον, μπορεί να γίνει πολύ επίφοβο …

Gaslighting

Το Gaslighting είναι σίγουρα ένα καυτό θέμα στα σύγχρονα ραντεβού αυτή τη στιγμή, οπότε μάλλον το έχεις ακουστά. Βασικά, σημαίνει ότι ο άλλος ρίχνει την ευθύνη σε εσένα για κάτι που έκανε ή σε θεωρεί υπεύθυνο για τον τρόπο που αντέδρασε σε μια κατάσταση. Το Gaslighting είναι στην ουσία μια μορφή χειραγώγησης που έχει σκοπό να σε κάνει να αισθάνεσαι ανασφαλής και να αμφισβητεί τη λογική σου, επομένως εμπιστεύσου το ένστικτό σου και γίνε καπνός!

Καταχρήσεις

Εάν έχεις σχέση με κάποιον που αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του με το αλκοόλ ή υποπτεύεσαι ότι κάνει και άλλες, πιο βαριές ουσίες, καλό θα ήταν να απομακρυνθείς έγκαιρα!