Το πλήρες κόστος της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του από αστυνομική βία θα καλύψει ο θρύλος του μποξ, Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Mayweather Promotions, Λέοναρντ Έλερμπι, ο οποίος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN τόνισε πως «μάλλον θα εξοργιστεί που το λέω αυτό, αλλά ναι, είναι αλήθεια ότι θα πληρώσει για την κηδεία».

Η επαφή του Μεϊγουέδερ με την οικογένεια του Φλόιντ έγινε με τη μεσολάβηση κοινού φίλου, με την οικογένεια να κάνει δεκτή την προσφορά του μεγάλου μποξέρ.

Φλόιντ Μεϊγουέδερ

Να τονίσουμε πως η κηδεία θα γίνει την 9η Ιουνίου στο Χιούστον (Τέξας, νότια), την πόλη όπου μεγάλωσε ο Τζορτζ Φλόιντ. Πριν από αυτή, θα οργανωθούν δύο επιμνημόσυνες δεήσεις, την Πέμπτη στη Μινεάπολη και το Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, από όπου καταγόταν.

Για τις 8 Ιουνίου ορίστηκε η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν 

Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε ο Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή για τον θάνατο του άοπλου μαύρου πολίτη, Τζορτζ Φλόιντ και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης του αναβλήθηκε για τις 8 Ιουνίου, χωρίς να διευκρινιστεί ο λόγος της αναβολής.

O θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίτημα στον εγκέφαλο», σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του.

Σύμφωνα με την dailymail ο Σόβιν οδηγήθηκε στη φυλακή Oak Park Heights Prison, στα σύνορα της Μινεσότας με το Ουισκόνσιν, υψίστης ασφαλείας και σε απομόνωση, προκειμένου να μην δολοφονηθεί μέχρι τη δίκη του.

Στην ιστορία της εν λόγω φυλακής, όπου εκτίουν την ποινή τους 407 κρατούμενοι έχει σημειωθεί μία μόνο ανθρωποκτονία.