Μετα Χριστούγεννα μόλις λίγες ημέρες οι προετοιμασίες για την πιο γιορτινή ημέρα του χρόνου συνεχίζονται πυρετωδώς. Σε περίπτωση που δεν έχεις στολίσει ακόμη τότε αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί μία καλή ευκαιρία.

Και επειδή το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί το βασικότερο στοιχείο της γιορτινής διακόσμησης το στόλισμά του πρέπει να γίνει προσεκτικά. Μήπωςσε αγχώνει το πώς θα τοποθετήσεις τα φωτάκια; Ή με ποια σειρά θα μπουν τα στολίδια και οι γιρλάντες;

Συγκεντρώσαμε μερικά tips γιανα μη μπερδευτείς και φέτος!

  1. Διαστάσεις δέντρου: Προτού επιλέξεις το δέντρο καλό είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου στον οποίο θα το τοποθετήσεις. Είναι κρίμα να στριμώχνεται από τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού.
  2. Στυλ διακόσμησης: Προκειμένου να έχει το δέντρο σου μία ομοιομορφία, να μην είναι υπερβολικό σκέψου τι στυλ θέλεις να έχει, παραδοσιακό ή minimal; Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις όχι μόνο τα στολίδια του δέντρου, αλλά και το στολισμό του υπόλοιπου σπιτιού, όπως η διακόσμηση του σαλονιού, τα χριστουγεννιάτικα σερβίτσια και ούτω καθεξής.
  3. Φωτάκια: Ξεκίνα με τα φωτάκια βάζοντάς τα περιμετρικά γύρω από το δέντρο. Μην τα τοποθετήσεις απλώς πάνω αλλά φρόντισε να τα ενώσεις με τα κλαδιά ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει ομοιόμορφο. Επίσης μην το παρακάνεις με τα φωτάκια, δε θέλεις το δέντρο σου να είναι ορατό από το διάστημα.
  4. Γιρλάντα: Αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν στη δύναμη της γιρλάντας κάθε χρόνο στις γιορτές, τότε φρόντισε να την τοποθετήσεις προσεκτικά, μετά τα φωτάκια. Τύλιξε τες με τέτοιο τρόπο ώστε κρύψεις τον κορμό του δέντρου.
  5. Στολίδια: Επειδή τα στολίδια μπαίνουν τελευταία και είναι αυτά που ουσιαστικά δίνουν την τελική και καθοριστική εικόνα του δέντρου, οφείλεις να είναι αρμονικά μεταξύ τους. Προτίμησε να βάλεις πρώτα τις μπάλες και μετά να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα στολίδια, όπως τα αστεράκια ή τα αγγελάκια.
  6. Για περισσότερη λάμψη στο δέντρο σου, μπορείς πάντα να προσθέσεις λίγο glitter και voila!