Αν αγαπάς την πολυτέλεια, την άνεση και έχεις στο αίμα σου την καλαισθησία, τότε βρήκαμε τον χώρο που θα λατρέψεις όσο τίποτα! Πρόκειται για το πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό project One Athens, ένα συγκρότημα υπερπολυτελών κατοικιών στο Κολωνάκι, τα οποία προσφέρουν μία ευρεία γκάμα παροχών ανέσεων και εγκαταστάσεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συγκρότημα 16 σύγχρονων κατοικιών με τη δική τους αρχιτεκτονική ταυτότητα σεβόμενο την ιστορική σημασία του αρχικού οικοδομήματος, στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Πίσω στο 1950

Η τοποθεσία επιλέχθη πίσω στην δεκαετία του 1950, από τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, έναν πρωτοπόρο Έλληνα αρχιτέκτονα, όταν εκείνος επέλεξε την προνομιούχα τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβηττού με την ασυναγώνιστη θέα για την κατασκευή του αρχιτεκτονικού του γραφείου. Το κτίριο που σχεδίασε αναδείχθηκε σ’ ένα γοητευτικό ακίνητο υψηλών προδιαγραφών. Το αρχικό αυτό κτίριο περιελάμβανε τέσσερις πτέρυγες, που ορθώνονταν γύρω από ένα αίθριο. Ο χώρος αυτός αποτέλεσε σημαντικό κέντρο διανόησης και προσέλκυσε καλλιτέχνες και διανοητές πολλών διαφορετικών κλάδων. Σημαντικοί ποιητές και ζωγράφοι παρουσίασαν τα έργα τους μπροστά σ’ ένα επιλεγμένο κοινό στο Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη (Doxiadis Associates), του οποίου η φήμη ως σπουδαίο κέντρο διανόησης και πρωτοποριακής δημιουργίας γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της χώρας.

Ο πρώτος Η/Υ στην Ελλάδα

Στο ιστορικό αυτό κτίριο εγκαταστάθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής στην Ελλάδα πίσω από μια γυάλινη προθήκη, γεγονός που υπογραμμίζει τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα. Το 2008 το συγκρότημα αγοράστηκε από την εταιρία Cyclamino S.A., που έβαλε σε εφαρμογή το πρότζεκτ One Athens με στόχο την ανέγερση των πιο σύγχρονων διαμερισμάτων στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα του εγχειρήματος ήταν ο συνδυασμός της ατμόσφαιρας και των ανέσεων ενός πεντάστερου ξενοδοχείου με την άνεση μιας σύγχρονης πολυτελούς κατοικίας.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων Divercity Architects είχε κάνει σε προγενέστερη φάση τη Μελέτη ανακατασκευής και Αλλαγής Χρήσης του κτιρίου από Γραφεία σε Κατοικίες. Η μελέτη εσωτερικών αναδιαρρυθμίσεων και διακόσμησης διαμερισμάτων και κοινόχρηστων χώρων της σημερινής κατάστασης έγινε από την κάτωθι ομάδα Μελέτης:
-Αρχιτεκτονική Μελέτη:  ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
-Εσωτερική Διακόσμηση:  GIALILEO DESIGN & CONSTRUCTION  και  Μελέτης Παγώνης
-Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων:  LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ A.E.
-Project Management: HILL INTERNATIONAL

Luxury staying

Στόχος του One Athens είναι η εξασφάλιση ενός πολυτελούς και άνετου τρόπου διαβίωσης, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα παροχών ανέσεων και εγκαταστάσεων. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, των ρετιρέ και των μεζονετών του One Athens έχουν πρόσβαση στην ταράτσα του κτιρίου που διαθέτει εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη θάλασσα, στην εσωτερική πισίνα με τζακούζι, σάουνα και χαμάμ, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με αποδυτήρια, ένα σαλόνι με μπαρ που προσφέρει την ευελιξία για επαγγελματικούς λόγους ή χαλάρωση και αίθουσα ψυχαγωγίας με προβολέα.

Σύμφωνα με τους σύμβουλους της Engel & Völkers, η οποία έχει κατ’ αποκλειστικότητα το One Athens, η εσωτερική πισίνα μαζί με τη βεράντα με τη φανταστική θέα της πρωτεύουσας είναι τα καλύτερα σημεία του ακινήτου και εγγυώνται ότι θα δημιουργήσουν στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες αξέχαστες στιγμές σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις του κτιρίου συμπληρώνονται από τον υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και την 24ωρη ασφάλεια.

Κάθε ακίνητο είναι μοναδικό

Τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και μοναδική εσωτερική διαρρύθμιση υψηλής αισθητικής. Στο σύνολό τους διατίθενται 10 ευρύχωρα διαμερίσματα μεταξύ 77 τ.μ. και 236 τ.μ. που προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και στυλ διαρρύθμισης. Για την αγορά ενός διαμερίσματος στο συγκρότημα οι τιμές κυμαίνονται από 600.000€ μέχρι 1.850.000€.

Το ρετιρέ στον έβδομο όροφο του κτιρίου σχεδιάστηκε επίσης με γνώμονα την ικανοποίηση των επιθυμιών ακόμα και των πιο εκλεκτικών υποψήφιων αγοραστών. Διαθέτει μεγάλη ιδιωτική ταράτσα και εκπλήσσει κάθε επισκέπτη με την υπέροχη θέα στην πόλη αλλά και τη θέα του σαλονιού προς την Ακρόπολη. Το ρετιρέ των 530 τ.μ. διατίθεται προς πώληση στην τιμή των 6.600.000€.

Οι 4 μεζονέτες (Urban Maisonettes) του κτιρίου παρουσιάζουν κι αυτές ποικιλία στους χώρους διαμονής. Οι οικογένειες έχουν να επιλέξουν από 245 τ.μ. μέχρι και 477 τ.μ., ενώ η πρόσβαση από το δρόμο του Λυκαβηττού δίνει στις κατοικίες αυτονομία. Οι τιμές πώλησης για τις μεζονέτες κυμαίνονται μεταξύ 1.650.000€ και 3.400.000€.

Tο Urban Loft χαρακτηρίζεται από την ψηλή οροφή, τους ανοιχτούς χώρους καθιστικού και τρεις άνετες κρεβατοκάμαρες. Το υπερπολυτελές πλήρως επιπλωμένο και διακοσμημένο διαμέρισμα Urban Loft διατίθεται προς πώληση στην τιμή των 2.400.000€.