Το καλοκαίρι μαζί με τον καιρό αλλάζει και η διαθεσή μας ολοένα προς το καλύτερο. Ευαίσθητο σημείο καί μόνιμος φόβος κάθε γυναίκας είναι η ύπαρξη/εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Πώς μπορούμε να έχουμε ένα σώμα σφριγηλό χωρίς κυτταρίτιδα;

Tripollar RF body and skin treatment

Σύγχρονη μέθοδος σύσφιξης και περιποίησης του δέρματος, είτε στο σώμα, είτε στο πρόσωπο είναι η μέθοδος Tripollar RF body and skin treatment. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στην ηλεκτρολιπόλυση μέσω τριπολικού ηλεκτρικού πεδίου συγκεκριμένης συχνότητας (RF).

Η εφαρμογή τέτοιου ηλεκτρικού πεδίου δημιουργεί εσωτερικά στο λιπώδη ιστό ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης και πόλωση με αποτέλεσμα να προάγει την τοπική λιπόλυση καθώς και ενεργοποίηση των ινοβλαστών οι οποίοι παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη για τη σύσφιξη του δέρματος. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, χωρίς ανεπιθύμητες επιπτώσεις για τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Endermologie ( LPG) Σώματος

Πρόκειται για την νέα γενιά endermologie, που απαιτεί λιγότερες θεραπείες και έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Στόχος είναι η βαθιά κυτταρίτιδα, η σύσφιξη, η τόνωση και η λιποδιάλυση.

Η θεραπεία γίνεται με ειδικούς  κυλίνδρους (μηχανικό λιπομασάζ) που διεγείρουν την κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα να αποβάλλεται πιο εύκολα το λίπος. Παράλληλα, διευκολύνεται η παραγωγή κολλαγόνου. Οι ειδικοί κύλινδροι εφαρμόζονται στο δέρμα και κινητοποιούν τα κύτταρα του. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται όχι μόνο αναδιάταξη του λίπους αλλά και σύσφιξη.

Μεσοθεραπεία Σώματος

Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της δερματικής χαλάρωσης, αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.).

Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) με το Mesogan (ειδική συσκευή έγχυσης) χωρίς καθόλου πόνο.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων όπως  melilotus/hamamelis, cynara scolymus, hedera helix, fucus vesiculosus, arnica montana, silicae κλπ) που αυξάνουν τη λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες (καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση κλπ) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία  και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.Απαιτούνται περίπου δέκα θεραπείες κάθε δέκα με 15 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Lipolaser (Κυτταρίτιδα-Λιπόλυση)

Το χαμηλής συχνότητας λέιζερ ρευστοποιεί τον λιπώδη ιστό και κάνει πορώδη (διάτρητη) τη μεμβράνη των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το περιεχόμενό τους να «χύνεται» στον χώρο μεταξύ των κυττάρων. Από εκεί, καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλεται.

Είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Συνιστώνται 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα (μέρα παρά μέρα), για 2 με 4  εβδομάδες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 15΄ και εφαρμόζεται στην περιφέρεια, τη μέση, την κοιλιά και τους γοφούς.

Η χρήση του Laser οδηγεί σε μείωση κατά μέσο όρο 8 πόντων από την περιφέρεια. Οι αλλαγές είναι αισθητές 3 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας.

Θεωρείται ασφαλής μέθοδος, αλλά δεν συστήνεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας εξαρτάται και από την περιοχή του σώματος όπου εφαρμόζεται. Στα «εύκολα» σημεία ανήκει η κοιλιά. Ακολουθούν οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα και τα μπράτσα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MD Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Μέλος της Αμερικάνικης (AAD) και Ευρωπαικής (EADV) Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ASDS)

www.drkalogeropoulos.com

www.dermaestheticlinic.com