Με την ψύχρα του φθινοπώρου για σύμμαχο αλλά και με τον περιορισμό λόγω Covid, οι σειρές και οι ταινίες αποτελούν μια καλή ιδέα για να περάσουμε τον χρόνο μας! Πόσο μάλλον όταν αυτές ανήκουν στην κατηγορία των αστυνομικών σειρών με έντονη δράση, μυστήριο και… σασπένς!

Αν αγαπάς λοιπόν τις αστυνομικές σειρές, όλες αυτές που κάνουν το μυαλό σου να πάρει πολλές στροφές μέχρι να βρει τον δολοφόνο, σου έχουμε μερικές πολύ καλές προτάσεις! Τρεις πολύ καλές σειρές του Netflix που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου αλλά και τον χρόνο σου!

 

La Mante / O Μάντης – (2017)


Πρωταγωνιστές: Carole Bouquet, Fred Testot, Manon Azem
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρε Λαουρέντ
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wnohwMEI_RM
Βαθμολογία στο IMDB: 7.5 /10

Ένας serial killer με πρώτυπό του την Τζιν Ντεμπερ, που είναι πλέον στη φυλακή, συνεχίζει κατά κάποιο τρόπο το έργο της. Γι’ αυτό, λοιπόν, αναζητάει τη βοήθειά της η αστυνομία και εκείνη δέχεται με μοναδικό όρο να αναλάβει την υπόθεση ο γιος της, που είναι αστυνομικός. Ίσως, έτσι, μπορούσαν να έρθουν και πάλι κοντα. Ωστόσο, ο γιος της προσπαθεί να διατηρήσει τις αποστάσεις του. Σε αυτήν την σειρά δεν βιώνουμε, δηλαδή, μόνο το συνεχές σασπένς αλλά και το πως επηρεάζει το παρελθόν σου το παρόν σου. Μπορεί, εκ πρώτης, να φαίνεται πολυπαιγμένο το μοτίβο με τους serial killer αλλά η πλοκή καταφέρνει να σπάσει τα κλισέ.

Mindhunter (2017)


Είδος: Crime, Drama, Thriller
Κύκλοι: 1 κύκλος 10 επεισόδια / η σειρά έχει ανανεωθεί και για 2ο κύκλο
Πρωταγωνιστές: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7gZCfRD_zWE
Βαθμολογία στο IMDB: 8.6/10

Μετά από δύο χρόνια στο HBO, ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιστρέφει στο Netflix για να του χαρίσει το δικό του True Detective. Βρισκόμαστε στην Αμερική της δεκαετίας του ’80. Ο Χόλντεν Φορντ και ο Μπιλ Τεντς, δύο ειδικοί πράκτορες του FBI στο Τμήμα Ανάλυσης Συμπεριφοράς, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύπλοκη υπόθεση. Υπόθεση που περιλαμβάνει περισσότερους του ενός serial killers. Οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο στο ραπόρτο τους και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα μοτίβο. Ένα μοτίβο που δεν ακολουθείται απαραίτητα από έναν θύτη. Η εμπλοκή με τόσα ιδιάζοντα μυαλά, που έχουν εναγκαλιστεί με περιοχές της νόησης τις οποίες οι κοινωνίες έχουν περιθωριοποιήσει, θα τους φέρει ενώπιον των δικών τους αδυναμιών. Όπως δηλαδή γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι το “Mindhunter”.

Προς τη λίμνη (2020)


Είδος: Crime, Thriller
Κύκλοι: 1 κύκλος 8 επεισόδια
Πρωταγωνιστές: Βικτόρια Ισάκοβα
Κίριλ Κέρο
Αλεξάντρ Ρόμπακ
Νατάλια Ζέμτσοβα
Μαριάνα Σπίβακ
Γιούρι Κουζνέτσοβ
Έλνταρ Καλιμούλιν
Βικτόρια Αγκαλάκοβα
Αλεξάντερ Γιατσένκο
Σαβέλι Κουντριάσοβ
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DjXGHsKc0hs&feature=emb_title

Αυτός ο φαινομενικά γαλήνιος τίτλος κρύβει κάτω από την επιφάνεια ένα δυστοπικό θρίλερ που έρχεται από τα βάθη της παγωμένης Ρωσίας. Δεν είναι αστυνομική σειρά, αλλά έχει σασπένς και ανατροπές, καλοσχηματισμένους χαρακτήρες και ωμή, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι έχει να κάνει με μια ξαφνική πανδημία που στην αρχή λένε ότι είναι σαν την απλή γρίπη, αλλά σύντομα φτάνει να απειλεί τον ανθρώπινο πολιτισμό. Σε κάθε περίπτωση, το «Προς τη Λίμνη» βλέπεται ακατάπαυστα σαν ένα εξαιρετικό page-turner.