Η ιστορία του αρχίζει κάπου στο 1651, όταν ο Γάλλος Φρανσουά Πιέρ ντε λα Βαρέν, δίνει πρώτος τη συνταγή του, στον «Γάλλο Μάγειρά» του. Αργότερα το εξέλιξε ο Μαρί Αντουάν Καρέμ, αλλά διάσημο το έκανε ο ζαχαροπλάστης Αντόλφ Σενιό, το 1867. Το γλυκό που σημαίνει «χίλια φύλλα», πήρε το όνομά του από τον τρόπο που ανοίγεται η κλασική γαλλική σφολιάτα, διπλώνοντας πολλές φορές τα κομμάτια της ζύμης, για να ανοίξει ξανά και ξανά με τον πλάστη-και μπόλικο βούτυρο ανάμεσα-, ώσπου να φτιάξει το πιο λεπτό, το πιο αέρινο φύλλο. Και φυσικά στη μέση δύο στρώσεις κρέμας πατισερί.

Το mille-feuille δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν έστω και μια φορά έχετε βρεθεί στο Μελιστάλακτο θα έχετε διαπιστώσει πως το παν είναι θέμα τεχνικής. Και εκεί οι άνθρωποι, το έχουν 100%, αφού τολμούν να φτιάχνουν το πιο ωραίο mille-feuille της Αθήνας και μάλιστα μπροστά στα μάτια σου, κάνοντας τα σάλια σου να τρέχουν κυριολεκτικά, την ώρα που τα τραγανά φύλλα γεμίζουν με πλούσια μυρωδάτη, κρέμα.

Υ.Γ.: Μπορεί το mille-feuille να είναι top επιλογή, ωστόσο μη φύγεις εάν δεν δοκιμάσεις το γαλακτομπούρεκο. Τραγανό και χρυσαφένιο φύλλο με υπέροχη και γευστική κρέμα, που μυρίζει βούτυρο από μακριά. Δύσκολα θα καταφέρεις να αντισταθείς…

Λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 67 & Δωδεκανήσου, Πειραιάς Τ: 210 4810091 E-mail: info@melistalakto.gr Web: www.melistalakto.gr