H αισθητικός και make-up artist του Icon Beauty, Κωνσταντίνα Γιώτη, αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του make-up! Ποιο είναι το κόλπο για τέλειο μακιγιάζ; Είμαστε σίγουροι πως αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που θα θέλατε να κάνετε στους επαγγελματίες make-up artists. Εμείς, ρωτήσαμε, μάθαμε και σας τα παρουσιάζουμε!

Τι είναι αυτό που καθιστά κατά τη γνώμη σου, το make up απαραίτητο στην καθημερινότητα μίας γυναίκας;

To make-up απογειώνει την εμφάνισή μας! Ρούχα, μαλλιά και νύχια, ακόμη και αν δεν είναι απολύτως επιτυχημένα, ένα σωστό make-up, σίγουρα θα «σώσει την κατάσταση». Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το make-up σε καθημερινή βάση, βελτιώνει και τη διάθεσή μας!

Τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου να επιτύχουμε ένα αρμονικό και σωστό αποτέλεσμα;

Πρέπει το κάθε άτομο ξεχωριστά να ξέρει τι θέλει να αναδείξει από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τι να μειώσει αντίστοιχα.

Πολλές γυναίκες πέφτουν στην «παγίδα» του να αντιγράφουν make up styles γνωστών celebrities. Τι απαντάς σε αυτό;

Ο ρόλος του make-up style και η προβολή του, δια μέσου γνωστών προσωπικοτήτων, είναι σημαντική για προωθηθούν τα νέα προϊόντα και οι νέες τάσεις της μόδας. Αυτό που θα πρέπει όμως, να λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας, είναι ότι δεν μας ταιριάζουν τα πάντα. Δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε τα δικά μας, μοναδικά χαρακτηριστικά που αν τα αναδείξουμε σωστά, τότε θα αισθανόμαστε οι ίδιες celebrities!

Πες μας την πιο σημαντική make up συμβουλή που έχεις διδαχθεί.

Κάτι που δεν ξεχνώ ποτέ και το επικοινωνώ με τις κυρίες που έρχονται στο Icon Beauty, για το make-up τους, είναι ότι όσο όμορφο και να είναι το make-up που έκαναν για την όποια περίσταση, ποτέ μα ποτέ, να μην κοιμούνται με αυτό. Πριν ξαπλώσουν θα πρέπει να το αφαιρέσουν σχολαστικά.

Τι σε ενοχλεί περισσότερο στο make up των Ελληνίδων και θα ήθελες να διορθώσεις;

Οι Ελληνίδες αγαπούν το make-up και τα τελευταία χρόνια το ποσοστό όλο και ανεβαίνει. Το μόνο που θα ήθελα, είναι να γίνουν πιο επιλεκτικές στα προϊόντα make-up που αγοράζουν. Να μην αρκούνται στην λέξη «επαγγελματικά», αλλά και στο «υψηλής ποιότητας».

Ποιο θεωρείς αντιαισθητικό makeup σε μια γυναίκα;

Το πασαλειμμένο make-up. Αυτό που τρέχει και απλώνεται κάτω από τα μάτια ή τα ρουζ που είναι… παντού!

Εσύ πώς μακιγιάρεσαι στην καθημερινότητά σου;

Αναλόγως τη διάθεση! Το πιο μεγάλο μου μυστικό είναι να έχω πολύ καλή και προσεκτική βάση από υψηλότατης ποιότητας foundation και concealer. Μετά τα προϊόντα με τις χρωστικές (κραγιόν, ρουζ, σκιές, μολύβια) εναλλάσσονται ανάλογα με την διάθεση, πάντα όμως, χωρίς υπερβολές.

Υπάρχει κάποιος κανόνας που τον θεωρείς απαράβατο στο make up;

Δεν υπάρχουν κανόνες! Εφόσον ένα make-up σου ανεβάζει τη διάθεση, κάνε το και μην ακούς κανέναν!

Φέτος το φθινόπωρο τι επιτάσσει η μόδα για το make up;

Θα σας μεταφέρω κάτι που διάβασα πρόσφατα και με αντιπροσωπεύει πλήρως: «Αν οι τάσσεις ήταν σχήμα, θα ήταν κύκλος!». Αποχαιρετώντας λοιπόν, το καλοκαίρι που ήθελε nudes και ήσυχα make-up υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και τον χειμώνα με τις προτάσεις που έρχονται από τις πασαρέλες του εξωτερικού και θέλουν περισσότερη ένταση στα make-up, χρώμα, μεταλλικές υφές, έντονα eyeliners. Επίσης, απόλυτο must είναι τα berries κραγιόν!