Το φθινόπωρο έχει μάλλον μπει πλέον για τα καλά με τις καλοκαιρινές διακοπές να αποτελούν απλά και μόνο, μια γλυκειά ανάμνηση. Επιστρέφοντας όμως, φέρατε μαζί το μαύρισμά σας και όλη την αλμύρα της θάλασσας, κάτι που είναι εμφανές και στα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά. Σίγουρα ξοδέψατε πολύ χρόνο με τον άνεμο, τον ήλιο, το χλώριο, το θαλασσινό νερό και τον κλιματισμό και τα μαλλιά σας μπορεί να είναι άτονα, απείθαρχα, ξηρά και εύθραυστα, όσες προφυλάξεις και αν πήρατε.

Ο Μάνος Πολυχρονίδης, ο ιδιοκτήτης και manager του Chic Shock επειδή ξέρει και μας φανερώνει όλα τα μυστικά για την περιποίηση των μαλλιών μετά τη θάλασσα και τον ήλιο, ώστε να γίνουν ξανά όμορφα και λαμπερά. Πάρτε χαρτί και μολύβι!

  1. Ενυδάτωση: Ίσως έχετε βαρεθεί να το ακούτε, αλλά συνιστά το Α και το Ω της περιποίησης. Τα αφυδατωμένα μαλλιά αφήνουν εκτεθειμένο τον πυρήνα της τρίχας, καθώς τα λέπια τους είναι ανοιχτά, καθιστώντας τα ευάλωτα, χωρίς λάμψη και ακτινοβολία. Εφαρμόστε ενυδατικές μάσκες κατά μήκος των μαλλιών, συστηματικά, με την καθοδήγηση του κομμωτή σας, προκειμένου να επαναφέρετε την χαμένη από τον ήλιο υγρασία.

  2. Κούρεμα: Ναι, είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε. Δεν χρειάζεται να άγχεστε, κανείς δεν είπε να κόψετε 5 δάχτυλα. Πηγαίνετε στον κομμωτή σας και ζητήστε να σας κάνει ένα ελαφρύ καθάρισμα των άκρων, που θα ανανεώσει την κουπ σας από την μια ενώ από την άλλη θα απομακρύνει το ξηρό και πολύ ταλαιπωρημένο μέρος των μαλλιών.

  3. Χρώμα: Όσον αφορά στο χρώμα, αυτό απαιτεί ανανέωση, χωρίς, ωστόσο, να συνεπάγεται μια μεγάλη αλλαγή. Όπως προτείνει ο expert Μάνος Πολυχρονίδης: «Φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών σας, κυρίως στις άκρες, διατηρώντας όμως τον υπάρχοντα τόνο. Μην μπείτε στη διαδικασία να σκουρύνετε το χρώμα σας, τουλάχιστον όσο διατηρείτε το μαύρισμα. Ακόμα και ένας τόνος είναι αρκετός για να φρεσκαριστεί το χρώμα».

  4. Κρύο” Styling: Περιορίστε την ταλαιπωρία των μαλλιών σας από το styling με απλά χτενίσματα όπως, σινιόν και αλογοουρές. Αποφύγετε σεσουάρ και ψαλίδια ισιώματος ή κατσαρώματος των μαλλιών. Επωφεληθείτε από τη ζέστη του περιβάλλοντος και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς τον κίνδυνο να σπάσουν και να αφυδατωθούν περισσότερο με τη τεχνητή θερμότητα.

Μάνος Πολυχρονίδης, ιδιοκτήτης και manager του Chic Shock

Πλατεία Σερφιώτου 11, Πειραιάς. Τ:2104286555-6 FB: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά