Ποιοτικό κρέας, ποικίλες κοπές, σωστό ψήσιμο και αγάπη για το καλό κρέας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να περιγράψουν το πλέον αγαπημένο steakhouse των Πειραιωτών, The BBQ Low & Slow. Πώς να επιλέξουμε όμως, το κρέας που θα ταιριάξει στον δικό μας ουρανίσκο; Ψητό στη σχάρα ή καπνιστό; Ή μήπως καλύτερα ψημένο σε κενό αέρος; Αυτές και ακόμη τόσες απορίες έρχεται να μας λύσει ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Οικονόμου.

Πως προέκυψε η ιδέα να ανοίξετε το The BBQ Low & Slow;

Από μικρός θυμάμαι να μου αρέσει το φαγητό. Όσο μεγάλωνα μπορούσα να διακρίνω τα συστατικά αλλά και τον τρόπο μαγειρέματος του κάθε πιάτου. Ακολουθώντας τον πατέρα μου, που ήταν διευθυντής περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου, στα διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως και πιο μετά με τα δικά μου μοναχικά ταξίδια με την μηχανή σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου δοκίμαζα τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, μου φυτεύτηκε μέσα μου το «σποράκι» για να ανοίξω κάποια στιγμή το δικό μου μαγαζί και να παρουσιάσω όλα αυτά, βάζοντας τον καθένα ως συνεπιβάτη, σε αυτό το υπέροχο ταξίδι των γεύσεων.

Τι σημαίνει το The BBQ Low & Slow;

Το Low, παραπέμπει στην θερμοκρασία ψησίματος και το Slow στον χρόνο. Εκτός όμως από την σχάρα και το smoker, μαγειρεύουμε και κάποια κρέατα σε κενό αέρος (sous vite), κάτι που δεν θα βρείτε εύκολα σε αντίστοιχο steakhouse.

Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει;

Ο συνδυασμός των γεύσεων σε συνάρτηση με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Έχω κατασκευάσει εδώ στην Ελλάδα ένα smoker σαν εκείνα του Αμερικάνικου Νότου. Στο smoker καπνίζουμε τα κρέατα με τεχνική, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Επίσης, έχω δημιουργήσει ένα Burger με κάνναβη έχοντας επηρεαστεί από την νέα τάση φαγητού στο Άμστερνταμ.

Στο The BBQ Low & Slow δίνετε ιδιαίτερη βάση στην ποιότητα του κρέατος και στο ψήσιμο. Τι δείχνει να προτιμά περισσότερο ο κόσμος;

Ο κόσμος ξαφνιάζεται ευχάριστα από τις μεγάλες μερίδες φαγητού που προσφέρονται και εκτιμά ιδιαίτερα την ποιότητα.

Ένα πολύ μεγάλο σας πλεονέκτημα, είναι επίσης, τα burger για τα οποία μιλά όλος ο Πειραιάς! Ποιο το μυστικό για ένα τέλειο burger;

Καλή πρώτη ύλη, σωστό ψήσιμο, ιδανικοί συνδυασμοί γεύσεων και ωραία παρουσίαση… Τίποτε άλλο…

Αν σας ζητούσα να μας αποκαλύψετε το αγαπημένο σας πιάτο από τον κατάλογο, ποιο θα ήταν αυτό;

Δεν είναι ένα αλλά δύο, γιατί ο Σεφ, Παναγιώτης Δρούκας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά! Τα αργοκαπνισμένα spare ribs και το vagonetto που είναι μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στο sous vite με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Πόσο εύκολο είναι να δραστηριοποιείται κάποιος επιχειρηματικά σε μία κατά κοινή ομολογία δύσκολη οικονομικά, εποχή;

Το να δραστηριοποιηθεί κάποιος σήμερα στο εμπόριο, σε οποιοδήποτε κλάδο, δεν είναι εύκολο. Η κρίση δεν έχει περάσει ακόμα. Βλέποντας όμως, τα ευχαριστημένα πρόσωπα στο τέλος κάθε γεύματος, παίρνω δύναμη για να συνεχίσω να προσφέρω αυτό το… χαμόγελο! Άλλωστε για μένα αυτή είναι η επιτυχία…

Ποια τα μυστικά, εάν υπάρχουν, για μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της εστίασης;

Χρειάζεται μόνο σκληρή δουλειά. Δούλευε σιωπηλά κι άφησε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο…

Τι καινούργιο ετοιμάζετε από την νέα σεζόν;

Έχω ήδη αναφέρει το burger με την κάνναβη που είναι ένα από τα πιάτα της νέας σεζόν. Επίσης, από τον Οκτώβριο θα υπάρχει και delivery. Το καλύτερο όμως, σας το αφήνω για το τέλος. Ετοιμάζεται το 1o Moto Street Food Party με την συμμέτοχή αρκετών μοτο-ομάδων αλλά γι αυτό θα τα πούμε την επόμενη φορά…


Αχιλλέως 7-9, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ: 210 4005898, F/B: The BBQ Instagram: thebbqlowandslow
www.thebbq.gr