Αν έχεις την ανάγκη να βοηθήσεις, υπάρχουν γύρω σου τρόποι να το κάνεις! Αρκεί να στρίψεις το βλέμμα σου στην σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να προσφέρεις έστω και το ελάχιστο. Αυτό το ελάχιστο είναι σίγουρα αρκετό για κάποιον. Έχοντας αυτό κατά νου, το Barong στη Μαρίνα Ζέας, σε συνεργασία με το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Ποστασίας Πειραιά σου δίνει την ευκαιρία φέτος να βοηθήσεις στο έργο του Ιδρύματος, προσφέροντας ότι μπορείς για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. 

Και μπορεί στις μέρες μας να πράγματα να είναι περίεργα με τα τόσα σκάνδαλα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, αυτό όμως, δεν πρέπει να μας κάνει να απογοητευόμαστε και να γυρίζουμε την πλάτη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το σημαντικότερο σε αυτές τις περιπτώσεις; Ότι την ίδια στιγμή, βοηθάς και εσένα τον ίδιο. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό που βιώνεις όταν ξέρεις πως έχεις βοηθήσει έναν άνθρωπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση από το χαμόγελο που μπορείς και ζωγραφίζεις στο πρόσωπο ενός ανθρώπου. Και όταν φυσικά μιλάμε για παιδιά, η χαρά είναι πάντοτε ακόμη μεγαλύτερη!

«Είναι μεγάλη μας χαρά που φέτος καταφέραμε σε συνεργασία με το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Ποστασίας Πειραιά, να βρούμε έναν τρόπο να βοήθησουμε τα παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη», δηλώνει η υπέθυνη του Barong, Μαρία Δούρου. «Χτυπήσαμε την πόρτα τους, τους είπαμε τι σκεφτόμαστε και βήμα – βήμα, μαζί, κάνοντας φυσικά όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνουν όλα νόμιμα και σωστά, έχουμε τοποθετήσει στο μαγαζί μας έναν κερματοσυλλέκτη, στο οποίο ο καθένας μπορεί να βάζει ότι ποσό μπορεί, προκειμένου στο τέλος της χρονιάς να παραδοθεί στο Ίδρυμα, να ανοιχτεί από τους αρμόδιους και το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει το τόσο πολύτιμο έργο του Ιδρύματος. Ξέρετε, οι καιροί που ζούμε είναι άγριοι. Ακούμε καθημερινά τόσα… Δεν θα σας κρυφτώ, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το θέμα με την Κιβωτό του Κόσμου, σοκαρίστηκα… Ωστόσο, αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στην καρδιά του ζητήματος. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ίδια την προσφορά. Γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει και να μας σταματά από το να προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Ότι και αν γίνεται, το ζητούμενο πρέπει να είναι πάντα αυτό και μόνον, αυτό. Ας κάνουμε λοιπόν, όλοι μας φέτος ότι μπορούμε προκειμένου η νέα χρονιά να είναι καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Ας τους δείξουμε και έμπρακτα, πως ότι και αν γίνεται, όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα εκεί έξω, το φως, πάντα νικά».

Για την πρωτοβουλία αυτή φυσικά, μίλησε και η Σύμβουλος Επικοινωνίας του Χατζηκυριάκειου Ίδρυματος Παιδικής Προστασίας Πειραιά, Αριάδνη Νικάκη.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του Barong και τη φιλοξενία του κερματοσυλλέκτη μας στο χώρο του. Ευχαριστούμε πολύ την κα Δούρου για την ευαισθησία της και τη γενναιόδωρη κίνηση της, που μας συγκινεί και ταυτόχρονα μας προσφέρει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας δίνοντας χαρά στα παιδιά μας. Το ΧΙΠΠ στηρίζει τη λειτουργία του στη προσφορά ιδιωτών και επιχειρήσεων ή οργανισμών. Εσείς δίνετε νόημα στο στόχο μας, να είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά».