To πιο φρέσκο μουσικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ κι έχει για οικοδεσπότες συγκροτήματα που λατρεύει το ελληνικό κοινό και για πρώτη φορά θα συναντηθούν μαζί σε φεστιβαλική σκηνή! Dropkick Murphys, Villagers of Ioannina City, The Rumjacks και Fundracar υπόσχονται ένα ατελείωτο μουσικό πάρτι στην καρδιά του καλοκαιριού!

Κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα, μικρόφωνα, ενισχυτές, head banging, encore, ρεφρέν, στίχοι, σκηνή, solos, riffs, photo pits, φώτα, ιδρωμένα t-shirts με στάμπες συγκροτημάτων, φωτογραφίες, αναμμένοι αναπτήρες, χορός μέχρι τελικής πτώσης, συνθήματα, πανό, γροθιές σηκωμένες στον αέρα, stage diving, αγκαλιές, φιλιά. Αυτά κι άλλα τόσα που είναι δύσκολο να γραφτούν, συνθέτουν το AthensRocks που τόσο μας έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια.

Για αυτόν τον λόγο βάλαμε τους Dropkick Murphys, τους Villagers of Ioannina City, τους Τhe Rumjacks, αλλά και τους Fundracar στη θέση αυτών που θα δώσουν το έναυσμα, ώστε να ζήσουμε μια AthensRocks εμπειρία που θα συνοδεύει τις αναμνήσεις μας για χρόνια.

Dropkick Murphys

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που φιγουράρει στην κορυφή των αγαπημένων του ελληνικού κοινού και κάθε του εμφάνιση συνοδεύεται από πανικό και κραυγές χαράς, αυτό δεν είναι άλλο από τους Dropkick Murphys! Από το 1996, όταν και ιδρύθηκε η μπάντα στη Μασαχουσέτη, έγινε συνώνυμο του Celtic punk συνδυάζοντας από τη μία στους Clash και τους RAMONES και από την άλλη στους Pogues και τους Dubliners που αποτελούν βασικές επιρροές τους.

Οι Dropkick Murphys «γεννήθηκαν» από την εργατική τάξη, για αυτό πάντοτε στέκονταν δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που βάλλονταν στον αγώνα τους για τη διεκδίκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων. Ο Κen Casey (μπάσο, φωνή), ιθύνων νους του συγκροτήματος, άλλωστε έχει γίνει πολλές φορές η φωνή ενάντια στον φασισμό και τον νεοναζισμό, αποδεχόμενος την πολιτική χροιά κάποιων εκ των τραγουδιών τους.

Με περισσότερα από 25 χρόνια στη δισκογραφική και συναυλιακή πιάτσα, οι Dropkick Murphys έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό δεσμό με το κοινό τους, όπως αποτυπώνεται στα one of a kind live τους, όταν γίνονται ένα με το πολυπληθές κοινό τους σε τραγούδια όπως το “I’m Shipping Up to Boston”, “Johnny I hardly Knew Ya”, “Rose Tattoo”, “Going Out in Style”, “Famous for Nothing” και πολλά άλλα!

Villagers of Ioannina City

Οι Villagers of Ioannina City μπήκαν από τα πρώτα τους βήματα στην εμπροσθοφυλακή της κοχλάζουσας ελληνικής σκηνής, χαρίζοντας στη γενιά τους τραγούδια και live που όρισαν τον ήχο ολόκληρης της γενιάς τους. Οι στίχοι κι οι μελωδίες τους ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για τους χιλιάδες οπαδούς τους που ακολουθούν φανατικά κάθε τους βήμα και κάθε τους εγχείρημα.

Η τιμημένη πεντατονική της Ηπείρου έδειξε τον δρόμο στο RIZA, έναν δίσκο που αγαπήθηκε όσο λίγοι κι άνοιξε τον χορό των sold out shows στην Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη, ενώ το Age of Aquarius τους βρήκε μεστούς κι ώριμους να εντάσσουν τις progressive rock επιρροές τους στο μοναδικό τους ηχόχρωμα που κρύβει το heavy rock, τους Black Sabbath, αλλά και την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Villagers of Ioannina City, μετά από μια υπέροχη μυσταγωγική εμπειρία που μας χάρισαν με το περσινό Revival Acoustic Tour, κατάφεραν να μας κάνουν να ανυπομονούμε και για την ηλεκτρική συναυλιακή επιστροφή τους, η οποία θα έχει ως αποκορύφωμα και σημείο αναφοράς της την εμφάνισή τους στο AthensRocks 2022!

The Rumjacks

Έναν χρόνο μετά την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας, οι αγαπημένοι μας The Rumjacks, επιστρέφουν στα εδάφη που αγάπησαν και αγαπήθηκαν όσο λίγες μπάντες. Έχοντας στις αποσκευές τους την τελευταία τους κυκλοφορία, Hestiα, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις την περασμένη χρονιά, αλλά και το Live in Athens, ένα δείγμα της μοναδικής εμπειρίας από τα live τους στη χώρα μας, δημιουργούν μαζί με τα υπόλοιπα συγκροτήματα το απόλυτο lineup για το AthensRocks Festival.

Οι Αυστραλοί με τον ξεσηκωτικό Celtic punk ήχο, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα, ξεσηκώνοντας το AthensRocks με τον πιο δυναμικό τρόπο, τη στιγμή που το κοινό θα αδημονεί για ακόμη μια live εκτέλεση του “An Irish Pub Song”

Fundracar

Aν ψάχνεις ένα ελληνικό συγκρότημα που συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, στήνοντας ισοπεδωτικά πάρτι πάνω στη σκηνή, τότε το μυαλό σου ασυναίσθητα πηγαίνει στους Fundracar!

Άλλωστε οι Fundracar δεν είναι “άλλη μια μπάντα”. Είναι μια πετυχημένη μουσική σπορά, γέννημα θρέμμα τεσσάρων διαφορετικών μεταξύ τους μουσικών ειδών, κι είναι χαρά μας που εδώ και τόσα χρόνια έχει για έδρα της την Ελλάδα!

Με το ένα χέρι παίζουν reggae και με το άλλο punk. Με το ένα πόδι πατάνε στη rock και με το άλλο στη funk. Φτιάχνουν λοιπόν ένα τριπαριστό μουσικό κράμα υπέρ-διασκεδαστικό φτύνοντας στίχους που θα ευχόσουν να είχες σκαρώσει εσύ!

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου το ημερολόγιο και τα ρολόγια μας θα δείχνουν AthensRocks στο ΟΑΚΑ και δεν γίνεται να λείψει κανείς!

Feels good to be back!
Smash it Up!

Πληροφορίες:
Τα εισιτήρια ξεκινούν από 45€

Η προπώληση του AthensRocks διεξάγεται μέσω του:
www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster: 211 19 81 535

Επικοινωνία:
press@highpriority.gr