Στο Παλάτι του Κένσινγκτον θα εκτεθεί το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα καθώς οι γιοι της, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, συμφώνησαν για τον δανεισμό του. 

Η Νταϊάνα φόρεσε το νυφικό, με ουρά που ξεπερνούσε τα 7,5 μ. – τη μεγαλύτερη στη βασιλική ιστορία, στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, το 1981 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Το κοινό θα μπορεί να το δει από κοντά από τον προσεχή Ιούνιο στη βασιλική κατοικία στο δυτικό Λονδίνο όπου έζησε η Νταϊάνα.

Στο φόρεμα, που σχεδιάστηκε από τους Ντέιβιντ και Ελίζαμπεθ Εμάνουελ, έχουν ραφτεί πούλιες σε όλο το μήκος της ουράς του, όπως και μια παλιά δαντέλα που κάποτε άνηκε στην Μαρία του Τεκ. Σύμφωνα με το Historic Royal Palaces (HRP), που ανακοίνωσε την έκθεση τη Δευτέρα, στο νυφικό διακρίνονται τα στοιχεία του ενδυματολογικού στυλ που καθιέρωσε η Νταϊάνα στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως το φόρεμα ανήκει στους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι που το δάνεισαν για τους σκοπούς της έκθεσης. Θα παρουσιαστεί στο παλάτι του Κένσιγκτον για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια.

Η έκθεση με τίτλο «Royal Style in the Making» εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στους σχεδιαστές και στους γαλαζοαίματους πελάτες τους. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί και ένα σπάνιο τουάλ από τη στέψη του Γεωργίου ΣΤ’ το 1937.

Οι ενδυματολογικές επιλογές της Νταϊάνα υπήρξαν αγαπημένο θέμα τόσο των υποστηρικτών της μοναρχίας όσο και των ΜΜΕ πριν και κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κάρολο. Μερικά από τα φορέματά της έχουν διατεθεί για δημοπρασία, συμπεριλαμβανομένης μιας τουαλέτας που είχε σχεδιαστεί επίσης από τους Ντέιβιντ και Ελίζαμπεθ Εμάνουελ, αγαπημένους της σχεδιαστές.

Τον Μάρτιο, η Μέγκαν Μάρκλ φόρεσε ένα βραχιόλι της Νταϊάνα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην Όπρα. Στην κηδεία του Φιλίππου, η Κέιτ Μίντλετον, φόρεσε ένα μαργαριταρένιο κολιέ που είχε φορέσει και η Νταϊάνα το 1982.

Σύμφωνα με CNN