Το Ιδρυμα Ωνάση μετατρέπει σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών ένα παλιό μηχανουργείο στου Ρέντη.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο στον υπόγειο χώρο του κτιρίου στην οδό Λεγάκη 7, με την παραχώρηση της «Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση» λειτουργεί ο εναλλακτικός τεχνοχώρος CARTEL του καταξιωμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη, όπου παίζεται η sold out παράσταση «Ανθρωποι και ποντίκια».

Σύμπλεγμα χώρων Onassis Renti

To νέο σύμπλεγμα χώρων Onassis Renti στόχο έχει να αξιοποιήσει τις γειτονιές της πόλης προσφέροντας ευκαιρίες για διάλογο στην τέχνη και τον πολιτισμό. Μία άποψη του χώρου στις παρακάτω εικόνες.

To νέο σύμπλεγμα χώρων Onassis Renti, ένα χώρος πολιτισμού

Το Ιδρυμα Ωνάση μετατρέπει σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών ένα παλιό μηχανουργείο στου Ρέντη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Είναι χαρά και συγκίνηση μεγάλη που ένας βιομηχανικός χώρος μετατρέπεται σε υπερσύγχρονο κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση. Το Onassis Renti ένα σύνολο χώρων πολιτιστικών δράσεων θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη μας αλλά για ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής. Το γεγονός ότι και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» επέλεξε τον Δήμο μας για να λειτουργήσει σε ένα χώρο 9,5 στρεμμάτων το «Γήπεδο Ζωής» του Παναγιώτη Γιαννάκη, ανοίγει τους ορίζοντές μας και μας γεμίζει με αισιοδοξία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και τα δυο ιδρύματα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και δεσμεύομαι ότι θα σταθούμε αρωγοί στο έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις».