Στη Νέα Ζηλανδία βρέθηκε ένα σπάνιο μωρό καρχαρίας – φάντασμα. Πρόκειται ένα πολύ σπάνιο είδος που ζει στα βάθη των ωκεανών και οι επιστήμονες γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό.

Σύμφωνα με το BBC το μωρό βρέθηκε στα 1,2 χλμ βάθος και αμέσως ξεκίνησε η έρευνα πάνω στο είδος ώστε να κατανοήσουν περισσότερα πράγματα για τους καρχαρίες στη νεανική τους φάση.«Χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικό εύρημα», ο Dr Brit Finucci, μέλος της ομάδας, είπε ότι η ανακάλυψη έγινε τυχαία την ώρα που γίνονταν έρευνες για τους πληθυσμούς στον βυθό.«Τα είδη στα βάθη των ωκεανών είναι γενικά δύσκολο να εντοπιστούν.

Όπως και οι καρχαρίες – φαντάσματα, τείνουν να κρύβονται ιδιαίτερα. Έτσι δεν τα βλέπουμε συχνά», δήλωσε στο BBC.Οι καρχαρίες φαντάσματα μπορούν και εκδηλώνουν πολλές εκδοχές της ενήλικης ζωής του, ανάλογα με τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται.

Οι καρχαρίες – φαντάσματα δεν είναι στην πραγματικότητα καρχαρίες, αλλά ένα διαφορετικό είδος ψαριού που σχετίζεται στενά με τους καρχαρίες. Οι σκελετοί τους αποτελούνται κυρίως από έναν χόνδρο, γεγονός που τους προσδίδει μια απόκοσμη, αιθέρια εικόνα.