Είναι πολύπλευρη προσωπικότητα, με ήθος, πυγμή και θάρρος της γνώμης. Μόνο 5 λεπτά κοντά της και καταλαβαίνεις αμέσως, ότι είναι κυριολεκτικά η χαρά της ζωής!  Μοναδική στο είδος της, η Τζόυς Ευείδη, μίλησε για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», για την τέχνη, την κριτική του κόσμου αλλά και των κριτικών θεάτρου και κατά πόσο αυτές την επηρεάζουν, την αισθητική και το ρόλο που παίζει στη ζωή της και στο όνειρο της ζωής της, όσον αφορά στα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα. Μια συνέντευξη γεμάτη αλήθειες αλλά και άφθονο χιούμορ.

Της Φωτεινής Δημητριάδου

Φέτος σε συναντάμε στην παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», στο θέατρο Ριάλτο- Αλέκος Αλεξανδράκης. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» σε αυτή τη δουλειά;

Πιστεύω ότι μου το φίλαγε το κάρμα μου, να αναμειχθώ και εγώ σε αυτήν την παράσταση, από την οποία έχει περάσει όλο το Ελληνικό θέατρο!! Είναι πραγματικά για εμένα μία παράσταση στοίχημα, γιατί είναι μία δύσκολη παράσταση, εξοντωτική, με τρελούς ρυθμούς, σκέτος μαραθώνιος για τον ηθοποιό, αλλά παράλληλα τόσο ευχάριστη όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για εμάς τους ίδιους που καταθέτουμε επί σκηνής την ψυχή μας.

Θα σε δούμε ξανά σύντομα στην οθόνη;

Δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο μέχρι στιγμής, διότι δεν υπήρξε κάποια πρόταση! Θα δούμε…!

Τέχνη για εσένα τι σημαίνει;

Οτιδήποτε δημιουργεί πνευματικά ανάταση και οτιδήποτε δημιουργεί ο άνθρωπος, για μένα είναι Τέχνη! Μπορείς την συναντήσεις, σε μικρά καθημερινά πράγματα…

Υπάρχουν ας πούμε, κάποιοι συγκεκριμένοι ρόλοι, που σου τραβούν το ενδιαφέρον; Που θεωρείς ότι είναι πιο κοντά σε σένα;

Πολλοί ρόλοι με ιντριγκάρουν! Από τον ρόλο της πανηλίθιας μέχρι εκείνον ενός ψυχασθενή δολοφόνου. Σε γενικές γραμμές όμως, μου αρέσουν οι ακραίοι χαρακτήρες. Οι ρόλοι κόντρα. Βρίσκω εξαιρετικό ενδιαφέρον στο να προσπαθώ να τους ανακαλύπτω και να τους προσεγγίζω…

Ισχύει το ίδιο και με τα είδη του θεάτρου δηλαδή;

Ναι, ακριβώς. Μου αρέσουν εξίσου, όλα τα είδη. Ας είναι και δράμα και κωμωδία και ότι άλλο μπορείς να φαντασθείς. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι μία σωστή και υπεύθυνη δουλειά.

Κατά πόσο σε επηρεάζουν οι κριτικές; Είτε μιλάμε για εκείνες του κόσμου, είτε των κριτικών…

Κυρίως με ενδιαφέρει η κριτική του κόσμου. Ο κόσμος είναι πάντα ο καλύτερος κριτής. Στο χειροκρότημα φαίνονται όλα. Ωστόσο, αν κάποιοι κριτικοί θεάτρου είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι, φυσικά με ενδιαφέρουν οι απόψεις τους, γιατί βάση αυτών διορθώνεις τυχόν λάθη και γίνεσαι καλύτερος.

Τι θεωρείς σημαντικότερο σε μία δουλειά την καλλιτεχνική επιτυχία του έργου ή την εισπρακτική κίνηση;

Με καλή πρόθεση όλα γίνονται, γιατί όλα χρειάζονται, για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

Έχει επηρεάσει η κρίση αλήθεια, το θέατρο;

Πιστεύω ότι συγκριτικά με τα άλλα επαγγέλματα δεν το έχει επηρεάσει πολύ. Έχει βέβαια και το ίδιο το θέατρο «βοηθήσει» για να αποφευχθεί αυτό, αφού έχει κατεβάσει τις τιμές, έχει βάλει πολλές προσφορές κτλ, έτσι ώστε να  μπορεί να ανταπεξέρχεται ο καθένας ως προς την διασκέδασή του. Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη το θέατρο, γιατί του δίνει χαρά.

Τι θεωρείς πιο σημαντικό και πολύτιμο στη ζωή σου;

Να έχω ήσυχη συνείδηση!

Η αισθητική τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Είμαι υπέρμαχος της αισθητικής γιατί είναι το σπουδαιότερο συστατικό της ζωής μου!

Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σου;

Να έχω υγεία και να δουλεύω πάντα…

Υπάρχει κάποια δουλειά που να είναι για σένα όνειρο ζωής να ανεβάσεις;

Θα ήθελα να κάνω μια διασκευή Κινηματογραφικής Ταινίας σε θεατρικό έργο, που να είναι μιούζικαλ  και φυσικά να το σκηνοθετήσω. Και αυτό γιατί μου αρέσει να κάνω διασκευές και γράφω αρκετά, δεδομένου ότι ήθελα να σπουδάσω Θεατρολογία και όχι Θέατρο….