Το τζάκι ανάβει, οι μεζέδες γεμίζουν τα τραπέζια, το κρασί ρέει άφθονο και η μπάντα ξεκινά να παίζει. Τραπέζια κάτω από ξύλινα κρασοβάρελα, καρό τραπεζομάντιλα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μερακλίδικες γεύσεις, παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα στα ηχεία: σκηνικό βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία. Τα κουτούκια έχουν καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσουν στο πέρασμα του χρόνου αλλά και να διατηρήσουν όλα εκείνα τα αυθεντικά στοιχεία που τα έκαναν να ξεχωρίσουν και να παραμείνουν στην κορυφή των προτιμήσεων όσων εκτιμούν την σταθερή αξία και επιλέγουν στέκια με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα για απλό και τίμιο φαγητό. Στον Πειραιά βρίσκουμε τα πιο αυθεντικά κουτούκια που μας μεταφέρουν σε μνήμες παλιές κι αγαπημένες, διατηρώντας την παράδοση και την ιστορία μας ζωντανές!

 Στου Θωμά. Ο Θωμάς, τα τελευταία χρόνια κι έχει δημιουργήσει ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, με ζωντανή μουσική τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Σε έναν ολόφρεσκο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο θα απολαύσετε πεντανόστιμο φαγητό, λαχταριστά μεζεδάκια και οίνο που ευφραίνει καρδίαν! Αφήστε στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα, χορέψτε, σπάστε πιάτα και… τραγουδίστε με την ψυχή σας μέχρι τελικής πτώσεως, γιατί… «Στου Θωμά» θα νιώσεις πραγματικά πως είν’… η ζωή!

Live κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και Κυριακή μεσημέρι

Μαυρομιχάλη 22-24 & Παλαμηδίου, Πειραιάς, Τ: 210 4206907

Στης Φλώρας το Βεράνι. Καθώς προχωράς στη Θεοχάρη, κοντά στον Άγιο Νείλο, θα συναντήσεις γωνία με Φαβιέρου ενα νεοκλασσικό κτίριο κόσμημα. Πού αλλού άλλωστε θα μπορούσε να φιλοξενηθεί το Βεράνι; Με σεβασμό πάντα στην παράδοση, ¨Στης Φλώρας το Βεράνι” θα σας ταξιδέψουν με λαϊκό-ρεμπέτικο ρεπερτόριο από την μοναδική ορχήστρα και με γεύσεις από Πειραιά, Σύρο, Μάνη, Ζάκυνθο μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Όλα φτιαγμένα μόνο με φρέσκα υλικά και με πολλή αγάπη και μεράκι. Η Φλώρα με την οικογένειά της μας περιμένουν όλους να ζήσουμε τα μοναδικά βράδια αλλά και μεσημέρια όπως μόνο στο Βεράνι ξέρουν να περνούν.

Αντ. Θεοχάρη και Φαβιέρου 57, Αγ. Νείλος, Πειραιάς. Τ: 6983915080, 2121065558, 2110130169

Ο Μίμης και η Άννα. Οι καλύτεροι μαθητές στη… γευσιγνωσία, κάθονται στο πρώτο θρανίο μαζί με τον Μιμή και την Άννα! Κι αυτό γιατί «Ο Μίμης και η Άννα» δεν είναι απλά ένα ακόμη μεζεδοπωλείο όπως εκείνα που ίσως έχεις επισκεφθεί τελευταία. Το αχτύπητο αυτό δίδυμο μεγαλουργεί στην κουζίνα και μας βάζει τα γυαλιά σερβίροντας στο πιάτο μας μεζεδάκια που όμοια τους δεν έχουμε ξαναφάει! Κάθε Δευτέρα και Τρίτη «Ο Μίμης και η Άννα» ξεκουράζονται. Μαζεύουν δυνάμεις και σας υποδέχονται Τετάρτη με Σάββατο από τις 18:00 και Κυριακή από τη 13:00 το μεσημέρι.  

 Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός, Τ: 2130144642

 Το Στέκι του Γίγαντα.  Αν αγαπάς το καλό φαγητό και το φίνο κρασάκι τότε σίγουρα έχεις καθίσει με την παρέα σου σε κάποιο από τα τραπέζια του. Αν πάλι όχι, σπεύσε! Κι αυτό γιατί το Στέκι του Γίγαντα ένα ο ορισμός του παραδοσιακού μεζεδοπωλείου, που θα σε κάνει να νιώσεις οικεία από τα πρώτα κιόλας λεπτά και που θα σερβίρει στο πιάτο σου μερακλίδικα μεζεδάκια και λαχταριστά πιάτα όλα τους φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά, όπως ακριβώς κάνουμε και στο σπίτι μας! Ένα αυθεντικό Πειραιώτικο στέκι που θα γίνει στα σίγουρα το νέο σου στέκι για ατελείωτες κρασο… αλλά και τσιπουρο… κατανύξεις!

Ασκληπιού 43, Αγία Σοφία, Πειραιάς. Τ: 2104206202