Όλα τα μουσικά events που θα λάβουν χώρα στο Faust, είναι εδώ! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα!

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
GRUPO OMELENKO


Κουβανέζικη βραδιά την Τσικνοπέμπτη 20/02 με τους Grupo Omelenkó
Μια κολεκτίβα Ελλήνων και Κουβανών μουσικών που παίζουν την παραδοσιακή μουσική της Κούβας. Μια σύμπραξη με μουσικές και τραγούδια Rumba & Afro, με κεντρική πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια της κρατικής σχολής της Κούβας (Conjunto Folklorico Nacional) Akemis Teran Carrera. Μαζί της θα τραγουδούν τοπικοί Κουβανοί “αστέρες” όπως ο Seidel Borges, η Arlyn Gonzalez, η Odalis Palma, η Rosanna Mailan Sevila, καθώς και μια χορωδία από Έλληνες λάτρεις του είδους. Τα μόνα όργανα, πέρα των φωνών, θα είναι παραδοσιακά Κουβανεζικα κρουστά Congas, cajon και Bata. Ίσως η πιο πρωτόλεια μορφή μουσικής έκφρασης του ανθρώπου, τύμπανα και φωνές! Με μια λέξη επιστροφή στις ρίζες. Οι μουσικές επιρροές της ρούμπας είναι από την μουσική των αφρικανών σκλάβων στην Κούβα και την μουσική των Ισπανών. Η Ρούμπα αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αβάνας και Ματανζάς στο τέλος του 19ου αιώνα. Επειδή ήταν ένας πολύ ενεργητικός αφρό-κουβανικός χορός, συχνά απαγορεύονταν ως επικίνδυνος στους σκλάβους που τον χόρευαν.
Η Ρούμπα χορεύεται σήμερα κυρίως στην Κούβα.
Τα βασικά στυλ Ρούμπας είναι το Yambú που είναι το πιο παλιό και αργό στυλ και χορεύεται κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας, το Guaguancó που είναι το πιο διαδεδομένο στυλ και χορεύεται σε γρήγορους έντονους ρυθμούς, όπως και το στυλ Columbia. Τα πιο χαρακτηριστικά όργανα που χρησιμοποιούνται σε αυτή την μουσική είναι τα κουβανέζικα cajon, τα congas to kata και βέβαια το πιο γνωστό όργανο της χώρας το clave! Τα τύμπανα Bata είναι το κύριο τελετουργικό όργανο της Κουβανέζικης θρησκείας “Santeria” η οποία προέρχεται από την θρησκεία των Yoruba που ζουν στην δυτική Αφρική και κυρίως στη Νιγηρία. Είναι ένα άμεσο κάλεσμα προς τους Orishas, τους Θεούς της Santeria. Το κάλεσμα γίνεται μέσω 3 διπλών τυμπάνων διαφορετικού μεγέθους των Bata’ που μεταξύ τους εξομοιώνουν τους ύμνους προς τους Orishas. Ο κάθε Orisha έχει το δικό του ρυθμό στα κρουστά, το δικό του τραγούδι καθώς και το δικό του χορό.

Ελάτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε με την ψυχή σας! Ένα μοναδικό συγκρότημα αυθεντικής Αφροκουβανέζικης μουσικής με σεβασμό στην κουλτούρα και στις Αφρικανικές ρίζες.
Στα κρουστά:
Stavros Dadoush
Angelos Polychronou
Andreas Triantafilidis
Diller Bm
https://www.facebook.com/GrupoOmelenko/?modal=admin_todo_tour
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΦAT ELVIS


Οι Φat Elvis επιστρέφουν στη σκηνή του Faust, παρουσιάζοντας ένα «παχουλό» rock’n’roll υπερθέαμα με αφετηρία τον “Βασιλιά” Elvis και κορύφωση τα blues του Νότου.
Η ενδιάμεση πορεία περνάει από τους μεγαλύτερους, κλασικούς μουσικούς σταθμούς της Αμερικής και αντίστοιχα της Αγγλίας, όπως τους country ύμνους του Johnny Cash, τα southern rock των Creedance Clearwater Revival, τις μπαλάντες των Tom Jones και Joe Cocker αλλά και όλη την χορευτική rock’n’roll σκηνή των 60’s με τους γνωστότερους εκφραστές της όπως τους Ray Charles, Little Richard, Jerry Lee Louis και Eddie Cochran. Οι Φat Εlvis ξεπερνούν την λογική της «αντιγραφής» και της retro αισθητικής και παρουσιάζουν τα τραγούδια με βιωματικό τροπό σαν να βρίσκονται στα “στέκια” ή στις αρένες της εποχής. Το κοινό παρεκτρέπεται σε κάθε τους εμφάνιση, υστερία και φρενίτιδα χτυπάει τη «νεολαία» από τις πρώτες νότες. Δεν γίνεται να μην παρασυρθείς!
Οι Φat Elvis είναι:
Χρήστος Σιμωτάς – Κιθάρα
Γιάννης Ζαράγκαλης – Φωνητικά
Γιώργος Αδάμης – Τύμπανα
Παντελής Μπακογεώργος – Μπάσο

FB: www.facebook.com/FatElvisGreece

“Rock and roll music, if you like it, if you feel it, you can’t help but move to it. That’s what happens to me. I can’t help it.”
Elvis Presley

Ώρα έναρξης: 9:30μ.μ
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
SPACE PARADISE – SATURDAYS’ RAVE CULTURE


Το εξαιρετικό concept από τον Thodoris Triantafillou και την ομάδα του είναι ένα 8ωρο Rave πάρτυ, με επιλεκτικό και στυλιστικά υπέροχο κοινό, Djs με ιδιαίτερο γούστο και έξυπνες μουσικές για την κατάλληλη στιγμή και performers με δημιουργικότητα, φαντασία και ανεξάντλητη όρεξη για χορό και διασκέδαση.
BACKGROUND IFO
Το Space Paradise αποτελεί την επιτυχημένη σειρά party που άφησε το δικό της στίγμα στην νυχτερινή σκηνή της Αθήνας την σεζόν 2018-2019 στο Faust Bar Theatre & Arts. Μία μίξη από θεατρικά σκηνικά, light shows, performers, και μερικούς από τους πιο εκλεκτούς DJs της εγχώριας club σκηνής μπορούσε να συναντήσει ο κάθε διψασμένος raver τα Σάββατα στο κέντρο της Αθήνας. Το εν λόγω «διαστημικό» party ξεχώρισε όχι μόνο για τα παραπάνω, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε με την πάροδο του χρόνου. Άνθρωποι από διαφορετικές κοινότητες, πόλεις, χώρες, που δεν είχαν γνωριστεί μέχρι τότε, έγιναν ένα, κάτω από την στέγη του Space Paradise με αποτέλεσμα να δίνουν ραντεβού κάθε εβδομάδα την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο για μια ακόμη μεγάλη βραδιά που κανείς δεν θέλει να τελειώσει.
Ώρα έναρξης: 22:00-06:00
Είσοδος ελεύθερη (εκτός από τις βραδιές που φιλοξενούνται international Dj sets)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
SPOOKYBEAT


Οι SpookyBeat είναι μια γενναία ομάδα 9 μουσικών, που με κοινό πάθος τους τη μουσική της Jamaica και έδρα τους την Πάτρα, ένωσαν τις μελωδίες και την τρέλα τους. Ο ήχος τους ένα κράμα από groovy Reggae, παλιακό Rocksteady, ξέφρενο SKA και αλήτικο 2Tone, σε συνδυασμό με Soulfoul, Bluesy και Funky ρυθμούς και μελωδίες. Αυτά συνθέτουν ένα playlist «πραγματικό δυναμίτη». Έκρηξη ενέργειας και groove στη σκηνή του Faust, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020!

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΚΗΣ


Με τραγούδια που έχουν “γράψει” μέσα του και τον διαμόρφωσαν, έρχεται στο Faust για μια μουσική παράσταση τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Σουλάκης. Με την εκρηκτική σκηνική του παρουσία ως βασικό χαρτί, επιλέγει να ερμηνεύσει τραγούδια που απαρτίζουν το προσωπικό του soundtrack. Κραουνάκης δίπλα σε λαϊκά, τραγούδια σημερινά, αλλά και «παρεξηγημένα» ποπ ελληνικά, ρεφρέν σε ευφάνταστους συνδυασμούς που «φωτίζονται» αλλιώς δίπλα σε jazzy ατμοσφαιρικά κομμάτια που ερμηνεύει με πάθος… Όλα αυτά συνθέτουν έναν μουσικό κόσμο που αν είχε χρώμα θα ήταν βαθιά κόκκινος και αισθησιακός. Στην παράσταση βρίσκουν χώρο και προσωπικά του τραγούδια που ήδη έχουν κυκλοφορήσει όπως το φωτεινό «Μέρα καλοκαιριού» και το νέο του single «Τις νύχτες που βαριέμαι», ένα σχόλιο πάνω στην ερωτική δραστηριότητα στα social media. Τραγούδια που θα περιλαμβάνονται στο πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει φέτος, σε μουσική των Γιώργου Καψάλη και Mikey Brownlee Walker και στίχους του Γιώργου Σταυρακίδη.
Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Γιώργος Σταυρακίδης.
Συντελεστές:
Ενορχηστρώσεις : The Band
Πλήκτρα : Μιχάλης Σαντοριναίος
Ηλεκτρική κιθάρα: Χρήστος Σγούρος
Ηλεκτρικό μπάσο: Γιώργος Καψάλης
Ντραμς: Φοίβος Ανδριόπουλος
Guest μπουζούκι: Νίκος Ντέμος
Φωτογραφία: Mary Patte
Ηχος: Mario Chibici

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
MARACATU

Brazil comes to FAUST!
Οι MARACATU μας προσκαλούν σε μία αυθεντική βραζιλιάνικη βραδιά! Οι MARACATU είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζουν μουσική από τη Βραζιλία. Θα σας ταξιδέψουν μουσικά αλλά και χορευτικά σε ολόκληρη τη Βραζιλία από άκρη σε άκρη. Με τον δυναμισμό της Samba, την ευαισθησία και νοσταλγία της Bossa Nova αλλά και την εκρηκτικότητα της αφροβραζιλιάνικης μουσικής, θα έχει την ευκαιρία κάποιος να ταξιδέψει από το κοσμοπολίτικο Ρίο, να περάσει μέσα από τα δάση του Αμαζονίου και να φτάσει μέχρι και στις φαβέλες της Bahia, μέσα σε ένα μουσικοχορευτικό show διάρκειας 2 ωρών.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

https://www.facebook.com/maracatu.gr/

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
THE HOLY CUCUMBERS MUSIC GANG

The Gang strikes back ! Put on your best smile and your dancing shoes, get ready to go down with our groove. Μουσική με ψυχή Blues, στα όρια της jazz και του funk και επιρροές από πολλές διαφορετικές δεκαετίες. Ο ήχος του γκαράζ ή του σπιτιού της παρέας είναι πια ένα συντονισμένο μήνυμα. Έτσι γεννήθηκαν τα τραγούδια του album (One Life) που κυκλοφορεί σε CD και φυσικά σε Βινύλιο.
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
BAND FATALE


Ιός Band Fatale – Ξεκινάει επιδημία
Μετά το επετειακό τους live των 20 χρόνων οι Band Fatale επιστρέφουν στη σκηνή του Faust κουβαλώντας στις μουσικές τους αποσκευές τον νέο καρναβαλικό ιό. Για να αποφύγετε τις παρενέργειες του εξοντωτικού μουσικοχορευτικού προγράμματος προμηθευτείτε μάσκες, στολές, περούκες, γυαλιά και ότι άλλο μπορεί να σας προφυλάξει από αυτή την μοιραία συνάντηση με τη μοιραία Μπάντα.
Ήταν στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, εν μέσω μαθητικών καταλήψεων για την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος, όταν μια παρέα αγοριών ανέβηκε στη σκηνή του σχολείου της για να δώσει την πρώτη της συναυλία. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε, το εκπαιδευτικό σύστημα άλλαζε συνέχεια για να ξαναγίνει σήμερα το ίδιο που ήταν τότε. Εκείνα τ’ αγόρια; Άλλαξαν σίγουρα κι αυτά αλλά όταν τα βλέπεις πάνω στη σκηνή να χοροπηδάνε και να γλεντάνε σαν μικρά παιδιά θαρρείς πως βγήκαν πάλι για να δώσουν την πρώτη τους συναυλία. Η μοίρα χώρισε για λίγο την παρέα των Fac Andante, της μπάντας που όπως μαρτυρούσε το πρώτο της όνομα ήθελε να τα κάνει όλα αργά για να τα απολαμβάνει, αν και το μουσικό της ύφος κινούταν μεταξύ allegro και presto. Ήταν, όμως, μοιραίο να ξαναβρεθούν και αφού ή μοίρα δεν τους άφησε να χωρίσουν βαφτίστηκαν Band Fatale κι άρχισαν να δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό μουσικό ύφος που κινείται στα όρια του Balkan reggae και Ska – Rock. Πιστοί στη θεωρία του DIY κυκλοφόρησαν το 2013 την πρώτη τους ανεξάρτητη παραγωγή ¨Μοιραία Συνάντηση¨. Μετά από απουσία δύο ετών από τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας και αφού έκαναν τις μουσικές τους αναζητήσεις και πέρασαν από μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ελλάδος (River Party, Ήχοι του Δάσους, Ark Festival, Los Almiros Fest, Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας) επιστρέφουν στη μουσική σκηνή του Faust και σας καλούν να γιορτάσετε μαζί τα είκοσι χρόνια τους σε ένα ατελείωτο μουσικοχορευτικό πάρτι με πολλές εκπλήξεις!
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)