Τα καταστήματα εστίασης στην Αττική δεν θα συμμετάσχουν στο κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ) με αφορμή την απόφαση του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) να προτείνει την αναστολή της λειτουργίας στην εστίαση, σε όλη τη χώρα, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

©Unsplash

Όπως αναφέρει η ένωση σε ανακοίνωσή της:

«Η ΠΑΣΚΕΔΙ λειτουργεί αυτόνομα και έχει αποφασίσει για τα μέλη της να προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων. Η ΕΕΕΣΑ θα συναποφασίσει μαζί με όλα τα σωματεία της Ελλάδας αλλά και με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας την ΠΟΕΣΕ, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την στάση που θα κρατήσουμε και για το τι κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε».

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης από την πλευρά του κάνει λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης, στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου.

«Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας. Το χειρότερο είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα, με τις ευλογίες και του ανύπαρκτου, ουσιαστικά, συνδικαλισμού ανωτέρων και ανωτάτων βαθμίδων, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουμε μάθει στις παρακλήσεις, όπως μας έμαθαν κι αυτοί με τις καθημερινές Κ.Υ.Α., που «άλλαζαν όμως τη ζωή μας και τα φώτα μας», αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση και να προτείνουμε στον κλάδο: Γενικό επαναλαμβανόμενο, εάν απαιτηθεί lockdown, του κλάδου: Η Εστίαση αναστέλλει τη λειτουργία της, σε πρώτη φάση και παραμείνει κλειστή από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.