Καλοκαίριασε επιτέλους…!

Έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες βουτιές, κυκλοφορούμε πλέον ελεύθεροι και… ωραίοι και… δεν μας χωρά το σπίτι μας!

Βολτάρουμε μέρα – νύχτα στην πόλη και ανακαλύπτουμε τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της! Ταράτσες, αυλές, εξωτερικοί χώροι έχουν αυτή την περίοδο την τιμητική τους! Μαγαζάκια γλυκά και ονειρεμένα, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα που βρίσκονται πλάι στη θάλασσα, μιας και η δροσιά και η γραφικότητά τους θα αποτελέσει σίγουρα ορμητήριο για καλοκαιρινά ανταμώματα και γλέντια παρέα με φίλους.

Μπαίνουμε στην κουζίνα και παρέα με τη Βαλεντίνα Αργυροπούλου μαγειρεύουμε ταρ ταρ κόκκινου τόνου με τσίλι.

ΥΛΙΚΑ

250-400 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1/3 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 γρ. τριμμένο τζίντζερ

χυμό από 1 λάιμ

κάπαρη

αλάτι kosher

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 αβοκάντο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, την κάππαρη, το αλάτι kosher και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τα ανακαταεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τον τόνο και τον χυμό λάιμ.

Κόβουμε αβοκάντο σε μικρά καρέ και το ρίχνουμε στο μείγμα του τόνου, ώστε να προσδώσει γλυκύτητα.

Όταν ανακατευτούν όλα καλά, μπαίνουν σε ένα μπολ και σκεπάζονται με μεμβράνη, προτού μεταφερθούν για 10′-15′ στο ψυγείο.

Το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

Tip

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε tacos ή σάντουιτς, σε σαλάτα, σε ομελέτα ή όπου αλλού πιστεύεις πως ταιριάζει. Τέλος, η προσθήκη λίγου χαβιαριού και το pairing με ένα παγωμένο καλιφορνέζικο Chardonnay θα αναβαθμίσει την όλη εμπειρία.