Υπάρχουν μερικές ταινίες με υπέροχα love stories σε εποχή πολέμου. Παρακάτω ακολουθούν 5 πολεμικές ταινίες που απεικονίζουν ιστορίες αγάπης που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Gone with the Wind (1939)

Το 1939 ο Clark Gable και η Vivienne Lee “έσπασαν τα ταμεία” της εποχής, φτάνοντας μέχρι σήμερα, καθιερώνοντας ως κλασική την ταινία “Όσα παίρνει ο άνεμος” που αφορούσε τον πόλεμο μεταξύ Βόρειων και Νότιων στην Αμερική. Η εμβληματική φιγούρα της ψηλομύτας και πανέμορφης Scarlett O’Hara ενσαρκώθηκε υπέροχα από την ηθοποιό, ενώ ο καλός της Rhett Butler ήταν απόλυτα γοητευτικός ως πλούσιος τυχοδιώκτης.

English patient (1996)

Στην Ιταλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια Καναδέζα νοσοκόμα, η Hanna, περιποιείται έναν τραυματία, τον κόμη Almasy, που πάσχει από αμνησία και που είχε στο παρελθόν μια τραγική ερωτική ιστορία την οποία ανακαλεί, μέσα από flashback. Κέρδισε επάξια υποψηφιότητες για 12 Όσκαρ, για να κατακτήσει 9 από αυτά!

A Very Long Engagement (2004)

Η 20χρονη και ημι-παράλυτη Mattilde πληροφορείται λίγο μετά το τέλος του A’ Παγκόσμιου Πολέμου ότι ο αρραβωνιαστικός της Manes, δε σκοτώθηκε σε μάχη, αλλά καταδικάστηκε σε θάνατο με ακούσιο ακρωτηριασμό και υποχρεώθηκε μαζί με 4 άλλους τιμωρημένους να βρεθεί άοπλος δίπλα στα χαρακώματα των Γερμανών. Παρά τις μαρτυρίες όλων ότι ο Manes είναι νεκρός, η Mattilde ξεκινά μια πέρα από κάθε λογική έρευνα για να βρει τα ίχνη του. Βασισμένο σε βιβλίο απεικονίζει τη δύναμη του έρωτα.

Captain Corelli’s Mandolin (2001)

Στην κατεχόμενη Κεφαλονιά, η Πελαγία, κόρη ενός καλλιεργημένου γιατρού και αρραβωνιασμένη μ’ έναν αντιστασιακό ψαρά, ερωτεύεται το λοχαγό Κορέλι, έναν εύθυμο και μεγαλόψυχο Ιταλό, που ανήκει όμως στις κατοχικές δυνάμεις. Τα γεγονότα παίρνουν δραματική τροπή, όταν μετά την πτώση του Μουσολίνι και τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, τα ιταλικά στρατεύματα του νησιού αρνούνται να παραδοθούν στους Ναζί.

Casablanca (1942)

Ένα από τα πιο διάσημα ειδύλλια εν καιρώ πολέμου είναι η ταινία «Καζαμπλάνκα» του 1942. Ένα κλασικό δράμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνιστή τον Humphrey Bogart ως Rick Blaine, έναν Αμερικανό ομογενή που έχει ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μαρόκο και έχει έναν άσβεστο πόθο για την πρώην αγαπημένη του, Ilsa Lund, την οποία υποδύεται η Ingrid Bergman.