Μια φωνή, χίλιες μελωδίες… Η Τίνα Τράκου είναι μια σπουδαία και καταξιωμένη ερμηνεύτρια, του ελληνικού πενταγράμμου. Μία φωνή που αν την ακούσεις δύσκολα θα ξεχάσεις… Έτσι και με αφορμή την εμφάνισή της στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στα τραγούδια λέμε ναι» αλλά και την μουσική παράσταση «Η ζωή του Τσιτσάνη», τη συναντήσαμε και μιλήσαμε για όλα! Διαβάστε αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της κουβέντας μας…

Γράφει η Φωτεινή Δημητριάδου

Εμφάνιση στην ΕΡΤ

Αν δεν λέμε στα τραγούδια «ναι» στην μουσική «ναι», τότε ναι… νομίζω πως έχουμε χάσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασής μας. Για αυτό και με πολύ αγάπη δέχθηκα την πρόσκληση να συμμετέχω σε αυτή την τόσο όμορφη εκπομπή της ΕΡΤ στις 02/01/21 στην πρώτη εκπομπή τους για τη νέα χρονιά, μαζί με πολλούς αξιόλογους συναδέλφους!

Covid-19 εποχή & εμβόλιο

Και βέβαια ο χώρος της τέχνης βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της περίεργης εποχής. Δυστυχώς, εμείς οι καλλιτέχνες δεν είχαμε ποτέ κάποιον να εκπροσωπεί ουσιαστικά και με σοβαρότητα τα συμφέροντα μας, οπότε είμαστε στην πιο δύσκολη και άσχημη θέση, η οποία θα οδηγήσει κάποιους από εμάς στην ανεργία, ίσως ακόμη και στην αλλαγή επαγγέλματος. Βέβαια την ίδια ώρα είναι πιστεύω απαραίτητο να τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την ιστορία. Ωστόσο θεωρώ πως θα ήταν ίσως φρονιμότερο οι πολίτες να είχαν από μόνοι τους και χωρίς την επιβολή τόσο αυστηρών μέτρων, την σοβαρότητα να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους, χωρίς να χρειασθεί να καταπονεθεί η οικονομία της χώρας μας. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι παντα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που προκαλούν προβλήματα με την ανυπακοή και την ξεροκεφαλιά τους. Όσον αφορά το εμβόλιο, δεν ανήκω στους αρνητές, δεν λέω δηλαδή ότι δεν θα το κάνω, αλλά πρώτα θα ήθελα να ενημερωθώ αναλυτικά από τους αρμόδιους επιστήμονες για να είμαι έτοιμη να προχωρήσω προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η μουσική στη ζωή της

Ολόκληρη η ύπαρξή μου παίρνει αξία όταν ασχολούμαι με τη μουσική. Αισθάνομαι διαφορετικά, γαληνεύει η ψυχή μου. Γενικά μου αρέσει να εκφράζομαι συναισθηματικά και μέσα από το τραγούδι μπορώ και εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου με τέτοιο τρόπο. Προς το παρόν βρισκόμαστε στον απόηχο λόγω καταστάσεως, αλλά σύντομα θα ξανανεβάσουμε την πολύ πετυχημένη παράσταση «Η ζωή του Τσιτσάνη», αλλά και την παράσταση «Αφιέρωμα στο ελληνικό κινηματογράφο», που δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλές εμφανίσεις. Ίσως εξετάσουμε και το ενδεχόμενο του live streaming… Θα δούμε!

Reality shows

Δεν με βρίσκει και πολύ υπέρ η όλη ιδέα κι αυτό γιατί πωλούνται όνειρα μιας βραδιάς, όπως λέει και το λαϊκό άσμα. Έχω ξαναπεί και έχω πολλάκις παρεξηγηθεί για την γνώμη μου για τα Reality Shows, γιατί αυτά γίνονται για να πουλάνε τις δουλειές τους οι κριτές και να υπάρχουν στον χώρο, μιας που οι δουλειές είναι δύσκολες. Εγώ, αν με ρωτάς, όχι δεν θα ήθελα να είμαι στην επιτροπή αυτών των shows γιατί είναι μεγάλη ευθύνη να καλλιεργείς όνειρα ή να τα διακόπτεις άγαρμπα, επειδή έτσι σου έχουν πει πως πρέπει να πράττεις. Εγώ το κάρμα μου το θέλω λαμπερό, καθαρό και γαλήνιο!

Χριστουγεννιάτικο πνεύμα

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης! Ας δείχνουν λοιπόν. Την αγάπη μας σε όσους το έχουν ανάγκη με όποιο τρόπο μπορούμε! Έτσι εγώ έχω την χαρά να συμμετέχω ενεργά στην φιλανθρωπική οργάνωση «ΔΩΣΕ ΖΩΗ» στην οποία παρέχουμε βοήθεια σε παιδιά με αναπηρία. Δίνουμε λίγη παραπάνω χαρά σε αυτά τα παιδιά μέσα από συναυλίες που πραγματοποιούνται.

Ευχή για τη νέα χρονιά

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλους υγεία! Ας ελπίζουμε πως η νέα χρονιά θα μας βρει απαλλαγμένους από τον ιό και θα μας γεμίσει κουράγιο να γίνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι, με ανώτερα ιδανικά και γεμάτοι εμπειρίες, να αναθεωρήσουμε για το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας. Χρόνια Πολλά σε όλους!