Υλικά για την τάρτα

80 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 gr αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

50 gr νερό

1 βανίλια σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Υλικά για την κρέμα

500 ml γάλα

80 gr ζάχαρη

1 κλωνάρι βανίλιας

5 κρόκους αυγών

25 gr αλεύρι

25 gr Cornflour

50 gr βούτυρο

Υλικά για το γαρνίρισμα

Φράουλες κομμένες στη μέση

Πράσινα σταφύλια κομμένα στη μέση

Βατόμουρα

Μύρτιλλα και άλλα φρούτα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση για την τάρτα

Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία μάζα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, αφού την έχουμε ανοίξει με τη βοήθεια του πλάστη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς.  Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα

Ζεσταίνουμε τη γάλα με τη μισή ποσότητα της ζάχαρη και τη βανίλια αφού έχουμε βγάλει τους σπόρους. Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τους κρόκους, το αλεύρι και το Cornflour. Όταν το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Γαρνίρουμε με τα φρούτα και καλή σας απόλαυση!