Από όλες τις τοπικές ελληνικές κουζίνες που δίνουν τα τελευταία χρόνια σε πολλά καινούργια εστιατόρια την αφορμή για στενές σχέσεις με την παράδοση, η κρητική είναι εκείνη που κερδίζει τις προτιμήσεις. Και όχι τυχαία, αφού πρόκειται για μια κουζίνα με ισχυρή προσωπικότητα και ολοκληρωμένη ταυτότητα που διαθέτει πολλούς φανατικούς οπαδούς, και όχι μόνο μεταξύ αυτών που έχουν δεσμούς αίματος με τη Μεγαλόνησο.

Αν αναζητάς αρνάκι οφτό ή τσιγαριαστό, μακαρούνες, χοχλιούς μπουμπουριστούς, τσικαλάτες πατάτες, γαμοπίλαφο και άλλες γεύσεις που θα σου φέρουν στη μνήμη αρώματα και εικόνες από την Κρήτη…τότε κάνε κράτηση στο Καπηλειό και η εμπειρία σου θα είναι μοναδική!

Όσο για το φαγητό…Θα μείνετε άφωνοι με τις γεύσεις αλλά και την ποσότητα. Η ιδιοκτήτρια και Κρητικιά, Κωνσταντίνα και η ομάδα της, με πιάτα που θα σας κάνουν να γλείφετε και τα δάχτυλά σας, διατηρούν κάθε εικόνα της Κρήτης αναλλοίωτη. Το ένα είναι κυριολεκτικά, καλύτερο από το άλλο, μα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας κατέκτησαν τα καλτσούνια, η μαραθόπιτα, το γαμοπίλαφο. Φυσικά, αποκλείεται να καταφέρεις να πεις όχι σε ένα αντικρυστό. Από το «Καπηλειό» δε θα μπορούσε να λείπει και το χανιώτικο -γεμάτο αρώματα- κρασί αλλά και η αυθεντική κρητική ρακί που όμοια της…δε θα βρεις πουθενά!

Οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει προσωπικά το χώρο, προκειμένου να είναι φιλικός και οικείος σε όσους είναι λάτρεις της παράδοσης. Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα και από τις μουσικές- φυσικά και μιλάμε για live, αφού θα ακούσετε κρητικά, νησιώτικα ακόμα και ποντιακά τραγούδια, για κέφι μέχρι τελικής πτώσεως…!

Σπάρτης 129 & Μακεδονίας, Πειραιάς, Τ: 2104633009, 2114006250, FB: Το Καπηλειό