Η φετινή πολύ πετυχημένη πρόταση του θεάτρου Πορεία είναι ο «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση σε διασκευή του έμπειρου Στρατή Πασχάλη και σκηνοθετημένο με μαεστρία από το Δημήτρη Τάρλοου, φαίνεται να έχει κερδίσει το κοινό αλλά και τους κριτικούς.

 

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

 

 

Η ερμηνεία του Γιάννη Στάνκογλου ως «Γιούγκερμαν» είναι σκοτεινή και ταυτόχρονα «καθαρή», ενώ η συνύπαρξη στην σκηνή με τον φίλο του «Μιχάλη» που τον υποδύεται ο Χρήστος Μαλάκης χαρίζουν απλόχερα συναισθήματα στο κοινό. Η πρωτοεμφανιζόμενη Θάλεια Σταματέλου μας συστήνεται μέσα από το ρόλο της Βούλας βάζοντας τις σωστές βάσεις για την πορεία της. Παράλληλα, Ζέτα Μακρυπούλια στο ρόλο της Λίλης και της Νταιάνας, στέκεται απάξια στον ρόλο που της δόθηκε.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννης Καπελέρης κ.α.

Ημέρες παραστάσεων

  • Τετάρτη- Κυριακή: 19.00
  • Πέμπτη- Παρασκευή 20.00
  • Σάββατο: 16.00 – 20.30