Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για διαδοχικά κύματα επιδείνωσης του καιρού που θα φέρει η νέα κακοκαιρία και που θα κρατήσουν έως την Κυριακή.

Όπως εξήγησε το πρώτο βαρομετρικό κινείται προς τα νοτιοανατολικά τμήματα με πυκνές χιονοπτώσεις σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα και έτσι για σήμερα, Τετάρτη, «σε αρκετές περιοχές θα υπάρχει κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις σε ημιπεδινές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Ειδικά για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι οι συννεφιές θα αυξηθούν μέσα στην ημέρα και θα πέσουν χιόνια από αργά το βράδυ στη γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη αλλά και στα βόρεια προάστια ενώ αύριο, Πέμπτη, θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Για τις επόμενες ημέρες ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η συνεχιζόμενη ροή πολικών μαζών από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας που θα στροβιλίζονται στην περιοχή μας και θα σχηματίζουν διαδοχικά κύματα κακοκαιριών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ την Πέμπτη θα περάσουμε στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας με τα φαινόμενα να εξελίσσονται στην ανατολική και νότια νότια χώρα με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Παρασκευή θα υπάρξει μια πρόσκαιρη ύφεση με τα φαινόμενα να επιμένουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου ενώ «από το Σάββατο περνάμε στην τρίτη φάση της κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις σε κεντρικά νότια και ανατολικά τμήματα αλλά και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι και ολικός παγετός».

«Σταδιακά θα πάμε στην άνοιξη από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

https://twitter.com/intent/tweet?text=%CE%A3%CE%B5%20%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%82:%20%CE%A0%CF%8C%CF%84%CE%B5%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B8%CE%B1%20%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%20(video)&url=https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fnews%2F188189%2Fse-tris-fasis-i-kakokairia-filippos-pote-kai-pou-tha-xionisi-video%23.YiiGFpSFEKI.twitter&related=